06.05.2020

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI EMRE: GENÇLERİN PLANLARINI DA MORALLERİNİ DE BOZDULAR!

Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emre, Yükseköğretim Kurumları Sınavı tarihi değişikliği ile milyonlarca gencin ve ailelerinin büyük bir strese maruz bırakıldığını söyledi ve ekledi: Bunu yaparken eğitim uzmanlarına, psikologlara ya da hangi uzman heyete danıştınız?”
YKS tarihi değişikliğine ilişkin yazıl bir açıklama yapan Yunus Emre, yaklaşık 2.5 milyon öğrenciyi ilgilendiren kararın, işin uzmanlarına danışılmadan, hesapsız ve öngörüsüz bir şeklide alındığı ifade etti.
BEN YAPTIM OLDU ANLAYIŞI!
Açıklamasında sınav tarihinin, Koronavirüsü salgını nedeniyle 2 ayda 3 kez değiştirilmesini eleştiren Emre; “öğrencilerimizin ve çocukları için her türlü fedakarlığı yapan ailelerimizin böyle hesapsız, öngörüsüz bir yönetim anlayışı ile perişan edilmesi akıl alır bir şey değil. Bu kararı kim neye göre alıyor? Bu kararda eğitimcilerin, eğitim uzmanlarının görüşü, uyarısı var mı çok merak ediyorum. Yine her konuda olduğu gibi ben yaptım oldu anlayışı mı hükmünü verdi” dedi.
EĞİTİM UZMANLARINA, PSİKOLOGLARA DANIŞTINIZ MI?
YKS tarihi değişikliği ile milyonlarca öğrencimizin plan ve morallerini bozulduğunu ifade eden Emre şöyle dedi: “Kararın açıklamasından hemen sonra milyonlarca öğrenci tepkilerini sosyal medyadan gösterdi. Gençler, geleceklerini belirleyen sınava ilişkin, ayaküstü karar alanlara tepkilerini gösteriyorlar. Gençler Koronavirüs salgını nedeni ile iki aya yakındır evde kapalı, yaklaşan sınavın stresiyle baş etmeye çalışıyorlardı. Birden ekranlara çıkan ‘tek adam’ hem de bu süreçte açıklanan pek çok ekonomik ve sosyal pakette gençleri ağzına alamayan, onları görmezden gelen Ak Parti Genel Başkanı sınav tarihini bir ay öne çekerek 27-28 Haziran olduğunu açıkladı. İnsanların geleceğini belirleyecek, hayatını, hayallerini şekillendirecek bir sınavın tarihini değiştirmek bu kadar kolay mı? Bunu yaparken eğitim uzmanlarına, psikologlara ya da hangi uzman heyete danıştınız?”
BU İŞİN PLANLAMASINI YAPACAK LİYAKAT SAHİBİ UZMANLAR YOK MU?
Daha önce 20-21 Haziran olarak belirlenen YKS tarihinin küresel salgın nedeniyle 25-26 Temmuz’a alındığını belirten Yunus Emre; “Genç arkadaşlarımız da aileleri de ona göre planlarını yaptılar. Böyle bir süreç yürürken dün bir karar çıktı ve o kararla böylesi önemli bir sınav tekrar öne alındı. Bu ülkede bu işin planlamasını yapacak liyakat sahibi uzmanlar, bilim insanları yok mu? Hangi eğitimci gençlerin geleceği ile kaderiyle böyle oynayabilir” diye sordu.
TURİZM PARA KAZANSIN DİYE GENÇLER KAYBEDİLEMEZ!
Açıklamasında, YKS tarihinin değişikliğinde, ekonominin, yaz turizminin olumsuz etkileneceği iddialarına da değinen Emre sözlerini şöyle sonlandırdı: “Sınav tarihinin ekonomi, yaz turizmi gibi nedenlerle değiştirildiği iddiaları dehşet verici. Hiç kimse daha çok para kazansın diye gençlerimizin hayalleri ve psikolojileri ile oynayamaz. Gençlerin, umutlarını bağladıkları sınav tarihi ile ve gençlerle oynamayın, gençler oyuncak değil. Turizm para kazansın diye gençler kaybedilemez. Geleceğimiz açısından böylesine önemli bir konuda, karar alıcıların bilimsel, akılcı olmalarını beklemek başta gençlerimiz olmak üzere hepimizin hakkı. İktidar, yanlış ekonomi politikalarının yükünü, vatandaşına maske dağıtamama beceriksizliğinin faturasını turizm gelirleri üzerinden gençlerimize fatura etmemeli. Gençliğine hoyratça yaklaşan, onların dinamizminin ve gücünü farkında olmayan devletler geleceğine umutla, güvenle bakamaz. Ağzınızdan düşürmediğiniz, işinize gelmedi mi hemen her konuda ağzınıza pelesenk olan asıl beka, geleceğimiz olan, umutlarımız olan gençlerdir, gençler!”

Gündem'den Öne Çıkan Haberler