06.05.2018

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI BUDAK: “GENÇLER CUMHURİYET’İN 100. YILINA CHP ÇATISINDA GİRMEK İSTİYOR”

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI BUDAK: “GENÇLER CUMHURİYET’İN 100. YILINA CHP ÇATISINDA GİRMEK İSTİYOR”
-GENÇ ADAYLARDAN CHP’YE BÜYÜK İLGİ
-MİLLETVEKİLİ ADAYI ÜNİVERSİTELİLER
-“ATATÜRK’ÜN GENÇLERİ GELECEĞİNE EL KOYUYOR”


18 yaşını dolduranların ilk kez milletvekili olabileceği 24 Haziran genel seçiminde aday olmak isteyen gençler, Cumhuriyet Halk Partisi’ne yoğun ilgi gösterdi. Henüz yüksek öğrenimlerini sürdüren 18-20 yaşlarındaki genç Cumhuriyet Halk Partililer, TBMM’ye girmek için yarışıyorlar.

CHP Genel Merkezi’ne milletvekilliği aday adaylığı için başvuru dosyasını veren ilk isimlerden birisi Bilkent Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü hazırlık sınıfı öğrencisi İsmail Hakkı Gül oldu. 19 yaşındaki Gül, Antalya’dan başvuruda bulundu.

İstanbul üçüncü bölgeden adaylık başvurusu yapan Irmak Neriman Nebioğlu da 20 yaşında. Özyeğin Üniversitesi Ekonomi Bölümü ikinci sınıf öğrencisi Nebioğlu, “Gençliği kazanmak, geleceği kazanmaktır. Bunun için Cumhuriyet Halk Partisindeyim” dedi. ODTÜ Gıda Mühendisliği Bölümünde birinci sınıfta okuyan 21 yaşındaki Alper Öztürk de CHP’den aday adayları arasında. Öztürk, seçim yarışına Bursa’dan girmek için başvurusunu yaptı.

Aday belirleme komisyonunda görev alan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, genç kuşağın partiye yoğun ilgisinin kendilerini mutlu ettiğini belirterek şunları söyledi:

“Büyük Önder Atatürk, Cumhuriyeti kurmasının ardından 1923’te, ‘Milletin bağrından temiz bir kuşak yetişiyor. Bu eseri ona bırakacağım ve gözüm arkamda kalmayacak” demişti. Şimdi görüyoruz ki Atatürk’ün gençleri onu hep haklı çıkarıyor. Gençler, onlara tepeden bakan buyurgan siyaset anlayışından çok rahatsızlar. Henüz üniversite çağında yüksek bir bilinç düzeyiyle karşımıza çıkan genç kardeşlerimiz umutlarının karartılmak istenmesine tepkililer ve deyim yerindeyse geleceklerine el koyuyorlar. ‘Bütün umudum gençliktedir’ diyen Atatürk’ün yolunda, Kuvayi Milliye ruhuyla hareket ediyoruz. Türkiye’nin geleceğini, artık siyaset yoluyla da elini taşın altına koyan, sorumluluk alan bu gençlerimizin pırıl pırıl gözlerinde görüyoruz. Biz de Cumhuriyet’in 100. yılına Cumhuriyet Halk Partisi hedefleriyle yürümek isteyen gençlerimizi bu yolda yüreklendirmekle kalmayacağız, her adımlarında destekçileri olacağız.”