27.08.2020

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI AKIN: İKTİDARIN MÜJDE AÇIKLAMALARI GÜNDEN GÜNE DEĞİŞİYOR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in Karadeniz’de doğal bulunmasının ardından yaptığı açıklamaların günden güne değiştiğini söyledi. Akın, “İlk gün cari acımığımızı kapatacak, cari fazla vereceğiz, dediler. Sonraki gün cari açığa etkisi önemli ölçüde olumlu olacak açıklamasını yaptılar. Şimdi de Enerji Bakanı, ‘Bu keşifle yanlış algı olmasını istemem. Kademeli olarak ithalatımız azalacak’ diyor. Teknik ve bilimsel verilerden uzak açıklamalar ülkemizin çıkarına değil” dedi.
CHP Enerji ve Altyapı Projelerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, vatandaşların doğalgaz ve beraberinde elektrik faturalarında indirim beklentisinde olduğunu ama Bakan Dönmez’in “2023 itibarıyla doğalgaz fiyatları düşer” dediğini vurgulayarak, “Vatandaşımız ‘müjde’ ile enerji faturalarında indirim beklentisine girdi. Şimdi 2023’ü bekleyebilecekleri ifade ediliyor. Vatandaşımızın faturalarına hemen yansıyacak düzenlemeler yapılabilir. Bununla ilgili bizim önerilerimizi dikkat alsınlar” dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın doğalgaz keşfinin açıklandığı gün “Türkiye’nin eksen değişikliği yaşayacağına” vurgu yaptığına dikkat çekerek, “Bakan Dönmez bu ifadeyi adeta yalanladı ve dedi ki: ‘Bu büyüklük bizim iç piyasamızı etkileyecek. Bölgesel olarak Avrupa'yı etkiler mi, şu an bir şey demek güç’. Bir Bakan’ın söylediğini diğer Bakan doğrulamaz bir yönetim anlayışı ile ülke yönetilmez. Türkiye’nin yönetilemediğini bir kez daha görmüş olduk” diye konuştu.

Gündem'den Öne Çıkan Haberler