04.05.2020

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI AĞBABA: YURTTAŞLARIN YATAĞA AÇ GİRMESİNİN SEBEBİ AKP İKTİDARIDIR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Yıllar önce bu ülkede kirasını, faturasını ödeyemeyen vatandaşlarım var diyenler, şimdi ülkedeki milyonlarca yurttaşı bir dilim ekmeğe muhtaç ettiler” dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba’nın Nisan ayı enflasyon oranları hakkında yaptığı yazılı basın açıklaması şöyle:

“Nisan ayı enflasyon verileri TÜİK tarafından %10,94 olarak açıklandı. Enflasyon verilerinde en çok artışın yine temel gıda ve besin maddelerinde olduğu görülmektedir.
Virüs salgını nedeni ile çarşı ve pazarda yaşanan fahiş fiyatlar yurttaşların sofrasındaki lokmayı artık her geçen ay azaltmaktadır.
Nisan ayında temel gıda ve besin maddelerindeki enflasyon oranı geçen aya göre %2,5 artmış ve %11,28’e yükselmiştir.
Fakirin fukaranın yıllardır sofrasındaki temel gıdalar bile artık lüks olmayan başlamıştır.
Aylık artış kuru soğanda 37,50 patateste 31 yumurtada 14,96 olmuş durumdadır. Bu gidişle içerisinde bulunduğumuz ramazan ayında yurttaşlar iftar sofrasına yiyeceklerini ya tane alacak ya da hiç almayacak duruma gelecektir.
Yurttaşlarımız her gün yatağına yarı aç girmesinin nedeni iktidarın bu sorumsuz ve hesapsız tavrıdır.
Çalışana 1177 TL’yi reva görenler hiç utanmayacak mı?
Hayat pahalılığı sürekli olarak artarken ve neredeyse alım gücü yarı yarıya azalmışken iktidar geçtiğimiz haftalarda ülkede ki milyonlarca çalışanı 1177 TL’ye mahkûm etmişti.
Şimdi bu insanlar değil kirasını, faturasını ödemeyi evine ekmek bile götüremeyecek duruma geldiler. Yıllar önce bu ülkede kirasını, faturasını ödeyemeyen vatandaşlarım var diyenler, şimdi ülkedeki milyonlarca yurttaşı bir dilim ekmeğe muhtaç ettiler.
Türkiye enflasyonda Avrupa birincisi
Türkiye açıklanan son enflasyon verilerine göre Avrupa ülkeleri arasında en yüksek enflasyon oranına sahip ülke durumundadır.
Avrupa’da pandemi sürecinde etkilenen İtalya, İspanya ve Fransa gibi ülkelerde enflasyon %1 seviyesindedir. Enflasyon Moldova’da dahi yüzde 6 seviyesindedir.
Ayrıca Türkiye dünya genelinde enflasyon oranları liginde 3. Dünya ülkeleri ile yarışmaya devam etmektedir. Türkiye’ye göre enflasyon oranı yüksek olan ülkeler Zimbabve, Sudan, Etiyopya gibi ülkelerdir. Türkiye’yi dünyanın en büyük 3 ekonomisinden biri haline getirdik diyenler ne yazık ki Türkiye’yi 3. Dünya ülkelerinin seviyesine getirmişlerdir.” 

Gündem'den Öne Çıkan Haberler