25.04.2018

CHP GENEL BAŞKAN KEMAL KILIÇDAROĞLU İLE İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI MERAL AKŞENER BİR ARAYA GELDİ

CHP GENEL BAŞKAN KEMAL KILIÇDAROĞLU İLE İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI MERAL AKŞENER BİR ARAYA GELDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener CHP Genel Merkezinde bir araya geldi.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’i CHP Genel Merkezi’ne gelişinde Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek karşıladı.

Görüşmede CHP Genel Başkan Yardımcıları Bülent Tezcan, Gamze Akkuş İlgezdi, Haluk Koç, Muharrem Erkek ve CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu ile İYİ Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray, Genel Başkan Yardımcıları Koray Aydın, Ümit Özdağ ve Ayfer Yılmaz da yer aldı. 

Görüşme sonrası ortak basın açıklaması yapan iki lider şunları kaydetti: 

 

Meral AKŞENER- Değerli arkadaşlarım, Cumhuriyet Halk Partisini ve Sayın Genel Başkanını ziyaret nedenimiz, kendilerine gösterdikleri o üstün demokrasi hamlesine yönelik teşekkür etmek amaçlı. Çok kirli bir senaryoyu ortadan kaldıran bir sonuçla karşı karşıyayız ve Türkiye’de demokrasinin, Türkiye’de milletin sesinin, Türkiye’de hukukun üstünlüğünün gerçekleşmesi için gerekeni yapmak üzere onlar bir adım attılar, biz de kendilerine teşekkür ediyoruz.

Diğer taraftan merak ediyorsunuzdur mutlaka içerde ne konuştuğumuzu. Ben 1 Nisan ve 25 Ekim’de - partimiz 25 Ekim’de kuruldu- 1 Nisan’da olağanüstü birinci kurultayımızı yaptık, orada da aziz milletimize ilan ettiğim gibi; İYİ Partinin 100 bin imzayla Cumhurbaşkanı adaylığımı sürdürdüğümü sizlerle paylaşmak isterim. Türkiye’nin siyasetini geçmişten itibaren tanzim etmeye kalkışacaklar, sıfır riskle Türkiye siyasetini, bizleri tanzim etmeye kalkanların burada başarısız olacağı açıktır. Bir demokrasi katliamının önüne geçildi. Tekrar teşekkür ediyorum hem Sayın Genel Başkana, hem değerli arkadaşlarına tekraren teşekkür ediyorum. Partimizin sloganını da söyleyeyim, ‘Türkiye ve milletimiz iyi olacak’.

Teşekkür ederim.

Kemal KILIÇDAROĞLU- Efendim Sayın Genel Başkan sağ olsun arkadaşlarıyla beraber teşekkür ziyaretine geldi. Aslında bizim yaptığımız teşekkürden çok daha öte demokrasinin bu topraklarda yaşamasını sağlamaktı. Bir siyasal partiye karşı kumpas kurulması, onun seçimlere katılmaması için pek çok davranış sergilenmesi bizim içimize sindireceğimiz bir olay değildi. Dolayısıyla bizim yaptığımız İYİ Partiye katkının çok daha ötesinde demokrasiye katkıdır, öyle, biliyorlar zaten kendileri de.

Şunu rahatlıkla bütün vatandaşlarıma söyleyebilirim, biz demokrasiyi savunanlar, hangi parti olursa olsun demokrasiyi savunanlar, 24 Haziran’da ve 25 Haziran’da biz bu ülkeye gerçek anlamda demokrasiyi getireceğiz. Bütün vatandaşlarım 25 Haziran sabahına huzur içinde uyanacaklar, bundan yüzde yüz eminim. Dolayısıyla bu birlikteliği, demokrasi birlikteliğini sürdürmenin demokrasiye inanan bütün partiler açısından da önemli olduğunu düşünüyorum.

Ben de ziyaretleri dolayısıyla teşekkür ediyorum.

Gündem'den Öne Çıkan Haberler