31.08.2020

CHP GENEL BAŞKAN BAŞDANIŞMANI ÖZKAN’DAN TEKZİP TALEBİ...

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ile ilgili asılsız beyanların yer aldığı Süleyman Özışık’a ait köşe yazısına ilişkin Özkan’ın Avukatı Emrah Köksal tarafından yayın kuruluşuna gönderilen tekzip/düzeltme metni aşağıdadır. 
Sözkonusu köşe yazısında yer alan asılsız beyanlarla ilgili ceza ve tazminat davalarına ilişkin yargı süreci yürütülmektir.
TEKZİP METNİ
31.08.2020 tarihli Türkiye Gazetesi’nin yazılı basın araçlarında ve internet sitesinde yayınlanan Süleyman Özışık’a ait köşe yazısında müvekkilim İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın AND Uluslararası Denetim ve Gözetim Hizmetleri Tic. Ltd. Şti. ile ortak olduğu ve haberde belirtilen milyonluk aracın şahsına ait olduğu yönündeki asılsız ve gerçeğe aykırı beyanlar ile kişilik haklarının saldırıya uğramasına istinaden aşağıdaki tekzip metninin yayınlanması gerekmektedir.
‘31.08.2020 tarihli Türkiye Gazetesi’nde Süleyman Özışık’ a ait köşe yazısında, İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın AND Uluslararası Denetim ve Gözetim Hizmetleri Tic. Ltd. Şti’ne ortak olduğu ve haberde belirtilen milyonluk aracın İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’a ait olduğu yönündeki beyanları içeren köşe yazısı yazılmış olsa dahi, İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ile AND Uluslararası Denetim ve Gözetim Hizmetleri Tic. Ltd. Şti’ nin ticari ve hukuki anlamda bir bağının olmadığı Ticaret Sicil Gazetesi ve diğer resmi belgelerle tespit edilmiş olup aynı zamanda aracın Trafik Tescil Müdürlüğü kayıtları gereğince İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’a ait olmadığı belirlenmiş olup bu nedenlerle İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’dan, habercilik ve halkın haber alma hürriyetinin sınırlarını aşan, hiçbir maddi gerçekliğe dayanmayan, kişilik haklarına saldırı mahiyetinde olan haberlerden dolayı işbu tekzip metnini yayınlayarak özür dileriz.’
Haberde ilgili hukuka ve kanuna riayet edilmemesinden dolayı doğmuş ve doğacak olan hukuki ve cezai haklarımızı saklı tutarak işbu yukarıda olan tekzip metninin 5651 s Kanun md 9 ve Basın Kanunu md 14’e göre yayınlanmasını talep ederiz.
Tuncay ÖZKAN Vekili 
Av. Emrah KÖKSAL