31.08.2020

CHP GENÇLİK KOLLARI GENEL BAŞKANI EMRE YILMAZ'IN YAZILI BASIN AÇIKLAMASI

Anayasa ile güvence altına alınmış “yaşam hakkı” ve “adil yargılanma hakkı” karşılanmamış bir avukatın ölümü üzerinden siyaset yapmak, resmi makamlarda oturanların vermesi gereken hesapların üzerini kapatma çabasıdır. Yükümlülüklerini yerine getirmeyenler, kendilerini korumak ve koltuklarının sorumluluklarını unutturmak için kendi varlıklarından daha köklü olan CHP Gençlik Kollarına saldırmaktadır.
Tüm kadrolarıyla 30 Ağustos Zaferi’nin kutlanılmasına karşı duran İçişleri Bakanlığı, maalesef ki ders dinlemeyi gerektiren bir pozisyondadır.
Kahramanlık hikayesini görüntülü arama, başkomutanlık mertebesini yazlık saraydan jetle ayrılma üzerine kuranların bu ülkenin şanlı kurtuluş tarihi hakkında konuşmaması Cumhuriyetimizin geleceği için artık bir zorunluluk haline gelmiştir.
Cumhuriyet, bu toprakların her metrekaresinde cesareti örgütlemiş, manda ve himayeye dur demiş, tüm yoksulluğa ve yoksunluğa rağmen antiemperyalist savaşta var gücüyle savaşmış Anadolu halkının kazanımıdır. 
Saldırdığınız Cumhuriyet Halk Partisi, bu halkın kurduğu örgütlü mücadelenin devamıdır. 
Ruhu Kuvayi Milliyede, kuruluşu Sivas’ta ve kurtuluşu İzmir’in topraklarındadır.
CHP Gençlik Kolları da bu emanetin sahibidir. Ne mutlu ki suç örgütü liderlerini konvoyla karşılayanlardan, İBDA-C ve FETÖ gibi yapılarla ilişkileri ayyuka çıkanlardan alacağı hiçbir ders yoktur. 
Bizim kitabımızda yalnız ve yalnızca “toprakta karınca, suda balık, havada kuş kadar” çok olan ve bu memleketin kurtuluşunu yaratanların maceraları vardır.
Afyon Kocatepe’de de dün biz vardık, meydanlarda da yarın biz olacağız.
30 Ağustos'un yaratıcılarına, Başkomutan ve kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk’e, emperyalist işgale karşı savaşan memleket halkına borcumuzdur: İkinci yüzyıl yeniden bizim olacak!

Gündem'den Öne Çıkan Haberler