31.08.2018

CHP EKONOMİ MASASINDAN TÜRK-İŞ’E ZİYARET

CHP EKONOMİ MASASINDAN TÜRK-İŞ’E ZİYARET
CHP Ekonomi Masası, Türk-İş’i ziyaret etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik krizden çıkış için iktidarın hamaseti bırakıp acil ve orta vadeli tedbirleri içeren, güçlü çapaları olan, dış dayatmalara karşı ekonomiyi tahkim eden, güvenilir bir programı hemen uygulamaya başlaması gerektiğini belirtti.
Öztrak, bu süreçte ekonomideki tüm oyuncularla bir araya gelinmesinin ve mutabakat sağlanmasının önemine dikkat çekerek, Ekonomik ve Sosyal Konseyin bir an önce toplanması gerektiğini vurguladı.
CHP’nin ekonomideki gelişmeleri izlemek ve çözüm önerileri oluşturmak üzere kurduğu Ekonomi Masası bugün Türk-İş’i ziyaret etti. CHP Genel Başkan Yardımcıları Faik Öztrak ve Veli Ağbaba ile CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener’den oluşan CHP heyeti, Türk-İş Genel başkanı Ergün Atalay ve Yönetim Kurulu Üyeleriyle bir araya geldi.
Toplantının ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Genel Başkan Yardımcısı Öztrak, CHP Ekonomi Masası’nın çalışmalarına başladığını, bu çerçevede CHP heyetlerinin ekonominin önemli aktörlerini ziyaret edeceğini, ayrıca Masa’ya yerelden bilgi akışının sağlanması için partinin her il örgütünde bir İl Başkan Yardımcısının görevlendirileceğini ifade etti.
MÜTTEFİKLİK HUKUKUNA UYMAZ AMA…
Öztrak yaptığı konuşmada, ABD ile yaşanan Brunson krizinin başlangıcından bugüne Türk lirasının değer kaybının yüzde 40’a yaklaştığını kaydetti. Trump yönetiminin açıklamalarının müttefiklik hukukuna uymadığını belirten Öztrak, buna karşın iktidarın ekonomide yaşanan krizin sebebi olarak sadece ABD yönetiminin haksız yaptırım ve açıklamalarını göstermesinin de doğru olmadığını, asıl sebebin Türkiye ekonomisinde biriktirilen kırılganlıklar olduğunu ifade etti.
TEK ADAM REJİMİYLE BÜYÜLENDİLER
İktidardakilerin tek adam parti devleti kurma adımlarını atmaya başladığı 2014’teki Cumhurbaşkanlığı seçiminden bu yana TL’nin dolar karşısında yüzde 200’den fazla değer yitirdiğini hatırlatan Öztrak, “Tek adam rejimiyle büyülenen iktidar yönetimi, ekonomiyi falan unuttu” diye konuştu.
GÜVENİLİR BİR PROGRAMA İHTİYAÇ VAR
İktidarın TL’deki değer kaybının üstesinden gelmek için uyguladığı pansuman niteliğindeki tedbirlerin bu işin içinden çıkmak için yeterli olmadığını söyleyen Öztrak, “İktidar hamaseti bırakıp acil ve orta vadeli tedbirleri içeren, güçlü çapaları olan, dış dayatmalara karşı ekonomiyi tahkim eden, güvenilir bir programa hemen başlamalıdır” dedi.
EKONOMİK VE SOSYAL KONSEY TOPLANMALI
Bu süreçte uygulanacak tedbirlerde adaletli olunması gerektiğinin altını çizen Öztrak, tedbirlerin belirlenmesinde tüm kesimlerin mutabakatının sağlanmasının önemli olduğunu ifade etti. Öztrak, bu çerçevede ekonomideki bütün oyuncuları bir araya getiren Ekonomik ve Sosyal Konsey’in vakit kaybetmeden toplanması gerektiğini, bu adımın hazırlanacak programa güveni artıracağını, Türkiye’nin içinden geçtiği günlerde ortak akla ihtiyaç duyulduğunu, ekonomideki sıkıntıların nedeninin ve çözümlerin ancak bu şekilde bulunabileceğini kaydetti.