13.10.2018

CHP EKONOMİ MASASI DİSK’İ ZİYARET ETTİ

CHP EKONOMİ MASASI DİSK’İ ZİYARET ETTİ
CHP Ekonomi Masası heyeti DİSK Genel Merkezi’ni ziyaret ederek, ekonomik krizin etkileri hakkında görüş alışverişinde bulundu.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak’ın başkanlığında, CHP Genel Başkan Yardımcısı Fethi Açıkel, CHP Genel Sekreteri Mehmet Akif Hamzaçebi ve CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici’den oluşan CHP Ekonomi Masası heyeti, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nu (DİSK) ziyaret etti.
CHP heyetinin, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve Yönetim Kurulu üyeleriyle yaptıkları görüşmede, Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik krizin sebepleri, sonuçları ve krizden çıkış için izlenecek politikalar konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.
DİSK yöneticileri bu dönemde çalışanları koruyacak önlemler ve izlenmesi gereken politikalar hakkında görüş ve önerilerini dile getirdiler. DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu çalışanların emekçilerin artan hayat pahalılığı karşısında ezilmemesi için ücretlerin iyileştirilmesi yönünde düzenlemelerin bir an önce yapılması gerektiğini belirtti. Zam yağmuru altında eriyen asgari ücretin de yılsonu beklenmeden yeniden belirlenmesi gerektiğini vurgulayan Çerkezoğlu, krizin yükünün toplumun yüzde 99’unun sırtına yüklenmemesi için ortak mücadelenin önemini vurguladı. DİSK’in toplu işten çıkarmaların yasaklanması yönündeki taleplerini ileten Çerkezoğlu, görüşmede CHP heyetine DİSK’in “Krize karşı emeği savunmak için politika önerileri” başlıklı çalışmasını anlattı.
CHP heyeti ise krizlerin her zaman çalışanları ve toplumun dar gelirli kesimlerini vurduğunu ifade ederek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun krizin hemen başında ortaya koyduğu 13 maddelik eylem planının ayrıntılarını anlattı. Krizden çıkış için öncelikli ihtiyacın kaybolan güvenin yeniden sağlanması olduğunun altını çizen CHP heyeti, 13 maddelik eylem planının ilk maddeleri olan devlette liyakatın sağlanması, hukuk devleti ve demokrasinin güçlendirilmesi hususlarının bu amaca yönelik olduğunu kaydetti. CHP heyeti, eylem planında yer alan önerileri arasında bulunan daha adil bir vergi politikasının ve gelir dağılımında adaletin sağlanması maddelerinin de özellikle yükün adil paylaşılması ve herkesi kucaklayan bir ekonomik yapının adımlarının atılması açısından önem arz ettiğini ifade etti. 


CHP heyeti, toplu işten çıkarmaların yasaklanması konusunda gerekli düzenlemenin TBMM’de yapılabileceğini, ayrıca İşsizlik Fonu’nun amaç dışı kullanımına son verilmesi için de bir çalışma başlatacaklarını söyledi.

 

Gündem'den Öne Çıkan Haberler