02.06.2018

CHP CUMHURBAŞKANI ADAYI MUHARREM İNCE İSTANBUL GAZİOSMANPAŞA’DA…

CHP CUMHURBAŞKANI ADAYI MUHARREM İNCE İSTANBUL GAZİOSMANPAŞA’DA…

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, camiler, kışla ve okul üzerinden siyaset olmayacağını belirterek, "Ordu bize lazım, cami bize lazım. Dindar nesle itirazım yok. Dindar nesil yetiştirmek ailenin görevi. Olursa sevinirim, hiç de üzülmem ama kindar nesil olmaz." dedi.

İnce, seçim çalışmaları kapsamında Gaziosmanpaşa Meydanı’nda otobüs üzerinden halka hitap etti.

Konuşmasında, köprü tartışmalarına değinen İnce, "Erdoğan’a şunu söyledim, ’1. Köprü’yü Demirel yaptı, 2. Köprü’yü Özal yaptı, 3. Köprü’yü Erdoğan yaptı. 4. Köprü’yü de İnce gelir yapar’ dedim. O da bana dedi ki ’Sen çıraksın, yapamazsın’ dedi. Sen bana çırak mı dedin Erdoğan? Ben de sana Gaziosmanpaşa’dan sesleniyorum Bay Ekonomist, senden bir şey istiyorum. İstediğin televizyon kanalına gel çıkalım, ekonomi tartışalım." diye konuştu.

Gaziosmanpaş’da üç caminin duvarına parti afişi asıldığını anlatan İnce, "Utanmazlığı görüyor musun? Caminin duvarına parti afişi asıyor. Tapulu malınız mı? Utanmıyor musunuz? Camiler üzerinden, kışla üzerinden, okul üzerinden siyaset olmaz. Ordu bize lazım, cami bize lazım. Dindar nesle itirazım yok. Dindar nesil yetiştirmek ailenin görevi, olursa sevinirim hiç de üzülmem ama kindar nesil olmaz." ifadelerini kullandı.

Muharrem İnce, AK Parti’nin Malatya’da düzenlediği iftara değinerek, "Malatya’da iftar düzenliyorlar, AK Parti’nin bayrakları altında bir de general var. Erdoğan konuşmasında ordumuzun kahramanlığını anlatmıyor, millet demiyor, Muharrem İnce diyor. Ben generalin iftar sofrasına katılmasından rahatsız değilim, siyasi bir konuşmayı alkışlamasından rahatsızım. Herkesin şunu bilmesi lazım, bu memleket sahipsiz değildir. Bunu hep birlikte başaracağız." açıklamasında bulundu.

İnce, konuşmasının ardından otobüs üzerinden kalabalığı arkasına alarak özçekim yaptı.

Gündem'den Öne Çıkan Haberler