02.06.2018

CHP CUMHURBAŞKANI ADAYI MUHARREM İNCE İSTANBUL EYÜP’TE…

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Kağıthane’den Eyüpsultan’da geçerek, Eyüp Sultan Türbesi’ni ziyaret etti. Burada dua eden ve vatandaşların sıkıntılarını dinleyen İnce, bir gazetecinin "Seçim maratonunda genelde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı, Eyüp Sultan Türbesi’nde görürdük, şimdi siz geldiniz. Neler söyleyeceksiniz?" sorusuna, şu karşılığı verdi:

"Ne alakası var anlamadım bu sorunun ama şöyle açıklayayım. Eyüp Sultan, Tayyip Erdoğan’ın mı simgesi? Ben buraya ilk geldiğimde 12 yaşımdaydım. Annem anneanneme, ’Oğlumu ortaokula giderken, Yalova’dan köye gelirken göreyim, Eyüp Sultan’a gideceğiz.’ demiş. 12 yaşımda anneannemle geldim ilk kez buraya. Belki 100’ün üzerinde gelmişimdir. Eyüp Sultan, Erdoğan’ın simgesi olamaz, Müslümanların simgesidir, elhamdülillah ben de Müslüman’ım."

- İnce’nin Eyüpsultan mitingi

Muharrem İnce, daha sonra seçim otobüsünün üzerinden Eyüpsultanlılara hitap etti.

Korgeneral Temel ile eleştirilerine devam eden İnce, şunları kaydetti:

"Türk ordusuna kumpas kurarlarken, Balyoz, Ergenekon derken Recep Erdoğan davanın savcısıydı. Genelkurmay Başkanı’na terörist muamelesi yaptı, hapse attılar. Çanakkale’de Engin Alan ayağa kalkmadı diye hapse attılar. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu karşıladı diye Bandırma’daki subaya ceza verdiler. Şimdi gelmiş bana akıl veriyor. İftar yemeği düzenliyor. İftar yemeğinde general de var. İftar yemeğinde orduyu, milleti, bayrağı, devleti anlatmıyor, Muharrem İnce’yi anlatıyor. Yani iftar sofrası, iftira sofrasına dönüşmüş. Sonra bana diyor ki ’Generalin iftara katılmasından niye rahatsızsın?’ Erdoğan, bu mübarek günde yalan söyleme, dürüst ol. Sana Eyüpsultan’dan sesleniyorum; ben generalin iftara katılmasından niye rahatsız olayım? Benim rahatsız olduğum şey, beni eleştirirken, generalin alkışlaması. Şunu söyleyeyim, silahlı kuvvetlerin disiplin kanunu var. Disiplin kanununda diyor ki ’Siyasi bir faaliyette bulunamazsın. Bulunursan, ihraç edilirsin.’ Şimdi sana söylüyorum, Kandil’de terörist merörist kalmadı, boşalttılar orayı. Seçime yakın çakma kahramanlık hikayesi uydurma sakın. Baştan uyarıyorum. Allah’ın izni, milletimizin isteğiyle Cumhurbaşkanı seçildiğimde o generalin apoletlerini sökeceğim."

- "Amerikan tütününde vitamin mi var?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın meydan konuşmalarında kendisine "çırak" diye hitap ettiğini dile getiren İnce, "Bay ekonomist, sana Eyüpsultan’dan sesleniyorum; istediğin kanalda, istediğin zaman gel ekonomi tartışalım. 16 senede memleketi ne hale getirdiğini anlatayım." dedi.

Adıyaman ve Malatya’da yoksul insanlara tütün ektirilmediğini ifade eden İnce, "Benim topraklarımda, gariban vatandaşıma tütün ektirmiyorsun. Niye biliyor musun? Amerikan şirketleri tütün satsın diye. Meydana gelmiş anlatıyor. ’Tütün zararlı.’ Doğru, tütünün zararlı olduğunu bilmeyen var mı? Türk tütünü zararlı da Amerikan tütününde vitamin mi var?" diye sordu.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin 2 milyar dolara yapıldığını, kendisinin ise saraylarda oturmayacağını aktaran İnce, "Kaç tane sarayı var biliyor musunuz? Ankara’daki saray 1150 oda. İstanbul’da kaç tane var biliyor musun? Dolmabahçe, Huber Köşkü, Vahdettin Köşkü onun. O kadar çok sarayı var ki sarayperest. Şu anda Marmaris’te 300 odalı bir de saray yaptırıyor, yazlık. Yazık, günah." diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in bir Türkçe, bir de İngilizce tweet attığını, Türkçe olanında güzel şeyler yazdığını ancak İngilizce tweetlerinin birinde enflasyonun yükseleceğini yazdığını anlatan İnce, "Anlatabildim mi memleketin durumunu? Memleketin durumu vahim." dedi.

Muharrem İnce, Samsun’da yaptığı mitingte gençlerin getirdiği bisiklete bindiğini hatırlatarak, "Caminin içine bisikleti yerleştirmişler. Bunlar montaj, dublaj işlerini herhalde FETÖ’den öğrendiler. Öyle zavallılar ki oğlumun düğününde zeybek oynamışım, almışlar zeybek oynarken ki resmimi caminin içine yerleştirmiş, sosyal medyada yayıyor. Utanmazlığı görüyor musunuz, rezilliği. Telaş içindeler, korkuyorlar." ifadelerini kullandı.

Kampanyanın bugünlerinde Başbakan Binali Yıldırım’ın kendisini güldürdüğünü kaydeden İnce, "Açıklamasını söylüyorum ’Muharrem İnce, FETÖ’yü getirecek misin, getirmeyecek misin?’ Bilinç altına ne yerleşmiş, kazanacağıma kesin inanıyor. Şimdi sesleniyorum, Binali ya da dur Ali; ben sizin gibi FETÖ’nün ayağına gitmem, isterim, ayağıma getirtirim." dedi.

İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2013’den beri Gazze’ye gideceğini söylediğini belirten İnce, "Gidebildiği tek yer Gebze. Devlette devamlılık esastır. Cumhurbaşkanı olduğumda Gazze’ye gideceğim, o da görecek." şeklinde konuştu.

Garibanın ekmek parasıyla uğraşmayacağını aktaran İnce, şunları söyledi:

"Soruyorlar ’Tepedekileri değiştirecek misin?’ Hepsini değiştireceğim. Okulda öğretmeni, müdürü niye değiştireyim? ’Valileri değiştirecek misin?’ Hepsini. Onlar vali değil ki, il başkanı. Doğuda, güneydoğuda insanlara nasıl baskı kurduklarını görüyorum. Allah’ın izniyle bu işi başardığımızda baskı bitecek, özgür bir Türkiye olacak."

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı İnce, konuşmasının ardından vatandaşlara gül dağıttı.