02.06.2018

CHP CUMHURBAŞKANI ADAYI MUHARREM İNCE İSTANBUL BAYRAMPAŞA’DA…

CHP CUMHURBAŞKANI ADAYI MUHARREM İNCE İSTANBUL BAYRAMPAŞA’DA…

İnce, İstanbul Bayrampaşa’da yaptığı konuşmada, kentsel dönüşüm çalışmalarında kimseyi mağdur etmeyeceklerini ve yerinde kentsel dönüşüm yapacaklarını söyledi.

Muhalefetten herhangi birisine iktidar sahipleri yanlış yaptığında, örneğin Gaziantep’te İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener’in önüne çöp arabası çekerek engel olanlara engel olunması gerektiğini aktaran İnce, sözlerine şöyle devam etti:

"Dedim ki köprü yapmak kolay iş, ben gönüllere köprü kuruyorum dedim. Sen bana ’gariban’ dedin. Ben de dedim ki ’16 yıldır milletvekiliyim’ hatta senden 5 ay önce başladım milletvekilliğine, tecrübem senden fazla. Peki aynı maaşı aldık da ben gariban kaldım da sen nasıl zengin oldun dedim. Cevap veremedi.

İnsanları Türk, Kürt, Alevi, Sünni, kadın, erkek, sağcı, solcu, başörtülü, başı açık ayırmam dedim. Ayırmam ben, insanları seviyorum, ben bu ülkenin en zenginiyim dedim. Sürekli insanları ötekileştirdin, böldün. Şehitleri böldü. 15 Temmuz şehitleri, gazileri, şehit yakınları farklı sosyal hakka sahip, diğerleri farklı sosyal hakka sahip."

Yerli ve milli konusuna değinen İnce, "Sarayın mermerleri Bilecik’ten mi Afyon’dan mı? Türkiye’de yerli mermer kullanılan Osmaniye, Bilecik ve Afyon’dan gelen mermerlerle yapılan yerli, milli bir yer var, Anıtkabir. 1 Mart 2003 tezkeresine, Amerikan askerlerinin Türkiye’nin Güneydoğusu’na izin veren tezkereye ne oy verdin? Neyi tavsiye ettin? Milletvekili değildin daha seçilememiştin henüz. Ne yaptınız? ’Evet’ oyu verdiniz. Bu gariban ’hayır’ oyu verdi. THY’den bilet aldınız, bileti değiştireceksin 25 dolar ceza ödersin. Köprünün anlaşmaları dolar üzerinden. Uçmadığın uçağın havaalanına para ödeyeceksin. Gitmediğin, yatmadığın hastaneye para ödeyeceksin. Geçmediğin köprüye para ödeyeceksin. Yerliymiş, milliymiş... Sen emperyalistlerin emrine girmişsin." diye konuştu.

Kız kardeşinin 12 yaşındayken dedesinin isteği üzerine başını örttüğünü anlatan İnce, "Yani AK Parti iktidara geldiği için başını örtmedi. Kocası ihale alsın diye başını örtmedi. Yani Müslümanlığı, Tayyip Erdoğan’dan öğrenecek halimiz yok. Elhamdülillah kalu beladan beri Müslümanız, senden mi öğreneceğiz." dedi.

Seçim vaatlerini anlatan İnce, gençlere 19 Mayıs ve 29 Ekim’de Gençlik ve Cumhuriyet bursu olmak üzere 500 TL vereceklerini anlattı.

İnce, konuşması sırasında davul çalan bir davulcuya, "Ya düğünde değiliz mitingdeyiz davulcu. Şuradan bir milletvekili bakayım da sana bir bahşiş versin." dedi.

Muharrem İnce daha sonra TBMM Başkanvekili Yaşar Tüzün’e, "Yaşar Bey davulcuya bir 100’lük at bakalım da görelim." diye seslendi.

İnce, "Dönüyor dolaşıyor ’Camileri ahır yaptılar.’ Hani ispatı? Camileri kimse ahır yapmadı ama sen camileri seçim bürosu yaptın. Sen camilerden elini çek." diye konuştu.

Gündem'den Öne Çıkan Haberler