02.08.2024

Burhanettin Bulut'tan Instagram’a Erişim Engeli Tepkisi: “Sansüre, Sansürle Karşılık Vermek Hangi Aklın Ürünüdür?”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Instagram'a erişim engeli getirilmesine, “Bir gün önce İletişim Başkanlığı’nın başındaki AKP propagandasından sorumlu zat, Instagram sansür uyguluyor diye eleştiriyor, hemen ertesi gün Instagram'ı komple yasaklıyor. Instagram'ı sansür uyguluyor diye eleştirip sansüre, sansürle karşılık vermek hangi aklın ürünüdür? İletişim özgürlüğüne vurulan bu darbeye ve utanca son verilmeli, erişim engeli kaldırılmalıdır” sözleriyle tepki gösterdi.

CHP Medya ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından sosyal medya platformu Instagram'a erişim engeli getirilmesine ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:

SANSÜRE, SANSÜRLE KARŞILIK VERMEK HANGİ AKLIN ÜRÜNÜDÜR

“Sabah uyandık Instagram'a ulaşılamıyor. Tek bir tuşa basıp bütün bir ülkede iletişimi engelliyorlar, zahmet edip hiçbir gerekçe de yazmıyorlar” diyen Bulut, açıklamasında şunları söyledi:

"Milyonlarca insanın anayasal iletişim özgürlüğünü kafalarına estiği gibi kesiyorlar. Bir gün önce İletişim Başkanlığı’nın başındaki AKP propagandasından sorumlu zat, Instagram sansür uyguluyor diye eleştiriyor, hemen ertesi gün Instagram’ı komple yasaklıyor. Instagram’ı sansür uyguluyor diye eleştirip sansüre, sansürle karşılık vermek hangi aklın ürünüdür?

DEMOKRASİ VE İNSAN HAKLARINDAN NASİBİNİ ALMAMIŞ ÜLKELERLE ANILIYOR OLMANIN UTANCI AKP’YE YETER

Instagram’ın yasaklı olduğu ülkeler İran, Çin, Vietnam, Hindistan, Bangladeş, Kuzey Kore, Uganda gibi demokrasi ve insan haklarından nasibini almamış ülkeler. Bu ülkelerle anılıyor olmanın utancı AKP’ye yeter.

İLETİŞİM ÖZGÜRLÜĞÜNE VURULAN BU DARBEYE SON VERİLMELİ, ERİŞİM ENGELİ KALDIRILMALIDIR

'Yolsuzluğu, yoksulluğu ve yasakları önleyeceğiz' diye geldiler. 22 yılda yolsuzluğun da yoksulluğun da yasakların da zirvesini gördük. İletişim özgürlüğüne vurulan bu darbeye ve utanca son verilmeli, erişim engeli kaldırılmalıdır.”