30.11.2023

Burcu Köksal: “Bu Yüksek Enflasyon Ortamında Asgari Ücrete Tek Zam Yapacağım Demek, Ücret Artışlarını Tutup Fiyat Artışlarını Serbest Bırakacağım Demektir”

CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal, bugün TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Gündeme ilişkin değerlendirmeler yapan Köksal, özetle şunları söyledi:

“Asgari Ücret Tespit Komisyonu yaklaşık 11 milyon 200 bin çalışanı ve bunların ailelerini ilgilendiren asgari ücreti belirlemek için yarın toplanacak. İktidardan asgari ücretle ilgili iki önemli açıklama geldi. Birincisi, asgari ücreti gerçekleşen değil hedef enflasyonu esas alarak belirleyeceğiz ve ikincisi de yılın tümü için tek zaman yapacağız. İktidar OVP’de 2024 yılı için enflasyon tahminini yüzde 33 olarak açıklamıştı. Merkez Bankası ise bu oranı yüzde 36 olarak tahmin ediyor. Gerçekleşme ise en az bir katı olacak.

“BU YÜKSEK ENFLASYON ORTAMINDA ASGARİ ÜCRETE TEK ZAM YAPACAĞIM DEMEK, ÜCRET ARTIŞLARINI TUTUP FİYAT ARTIŞLARINI SERBEST BIRAKACAĞIM DEMEKTİR”

Bu iki oran da yılın ikinci altıncı ayında enflasyonu bile karşılamayacak düzeyde. Bu iki yaklaşım yüksek enflasyonun tüm faturasının yine vatandaşa, ücretlilere kesileceğini bize göstermekte. Daha komisyon toplanmadan zam oranına, zammın yılda bir defa yapılacağına iktidar tek taraflı olarak karar verecekse Asgari Ücret Tespit Komisyonu diye bir komisyon ne için toplanıyor? Bu yüksek enflasyon ortamında asgari ücrete tek zam yapacağım demek, ücret artışlarını tutup fiyat artışlarını serbest bırakacağım demektir. Vatandaşı düşünüyorsanız, enflasyonu düşürün; fiyat artışlarına engel olun.

“REFAH SEVİYESİ VATANDAŞIN ÇOK ÇOK ÜSTÜNDE OLANLAR BİLE YAŞADIKLARI GÜVENCESİZLİK SEBEBİYLE DOLANDIRILMAYI GÖZE ALARAK KOLAY YOLDAN PARA KAZANMANIN YOLLARINI ARIYORLAR”

Her gün yeni bir dolandırıcılık olayıyla karşılaşırken refah seviyesi vatandaşın çok çok üstünde olanlar bile yaşadıkları güvencesizlik sebebiyle dolandırılmayı göze alarak kolay yoldan para kazanmanın yollarını arıyorlar. İşte o sözüm onu kurulan fonlara para yatırıyorlar. Ekranlarda altın tozuyla kahve içip dolarla bigudi yapanlar, bu saadet zincirleri yüzünden gözaltına alınmaya başladı. Tabi hepsinin eski İçişleri Bakanı’yla fotoğrafları da dikkatlerden kaçmıyor.

“ERDOĞAN, MHP’Yİ ARTIK SIRTINDA BİR YÜK OLARAK GÖRÜYOR. YÜZDE 10 OYUYLA, BÜROKRASİYE BU KADAR HAKİM OLMASINDAN SON DERECE RAHATSIZ”

50 artı 1 konusuna gelince Erdoğan, MHP’yi artık sırtında bir yük olarak görüyor. Yüzde 10 oyuyla, bürokrasiye bu kadar hakim olmasından son derece rahatsız. MHP’nin isteklerini artık yerine getirmek istemiyor ama bir yandan da ömür boyu cumhurbaşkanı olarak kalmak istiyor. Bunu da MHP’siz bir formülle arıyor. Onun için ortaya attığı bir düşünceydi bu."

Gündem'den Öne Çıkan Haberler