25.11.2022

Burak Erbay, Ulaştırma Bakanı’na Muğla’da Yaşanan Ulaşım ve Altyapı Sorunlarını Sordu

CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bütçesi görüşmeleri sırasında, Muğla’da yaşanan ulaşım ve altyapı sorunlarını gündeme getirdi.

Muğla’nın birçok bölgesinde ulaşım ve altyapı ile ilgili olarak ciddi sorunlarla karşı karşıya olduklarını ifade eden CHP’li Erbay, her yıl Muğla’ya gelen milyonlarca turistin yanı sıra pandemi nedeniyle artan nüfusun ihtiyaçlarını karşılayacak altyapı çalışmalarının bir an önce bitirilmesi gerektiğini söyledi.

Muğla’da yaşanan sorunları Ulaştırma ve Altyapı Bakanı’na ileten CHP Muğla Milletvekili Erbay, “Muğla’da yaşanan sorunlar acilen çözüme kavuşturulmalıdır.” diyerek şunları kaydetti;

Madenler nedeniyle tır yoğunluğu arttı

Muğla’nın Milas, Yatağan ve Bodrum ilçelerinde maden sahalarına izin verildiği için bu bölgede özellikle büyük tonajlı kamyon yoğunluğunun arttığını belirten Erbay, “Her geçen gün artan madenler, Muğla’nın Milas, Yatağan ve Bodrum gibi birçok bölgesinde yoğun trafiğe neden olmaktadır. Bu nedenle ciddi bir trafik sorunuyla karşı karşıyayız. Büyük tonajlı kamyonlar hem şehir trafiğini olumsuz etkilemekte hem de mevcut yolların bozulmasına neden olmaktadır. Özellikle turizm hareketliliğinin yoğun olduğu yaz aylarında bu yoğunluk, turizme büyük zarar vermektedir. Bu konuda acilen gerekli çalışmalar yapılmalı ve bu sorun çözüme kavuşturulmalıdır.” dedi. 

Balıkçı barınakları düzenleme bekliyor

Muğla’nın bin 400 kilometre kıyı şeridi ile birçok ülkeden daha uzun bir sahil şeridine sahip olduğunu hatırlatan Erbay, “Muğla sadece turizm açısında önemli bir ilimiz değildir. Balıkçılık açısında da büyük önem taşımaktadır. Ancak ilimizde yaşanan en önemli sorunlardan bir tanesi de balıkçılarımızın modern balıkçı barınaklarına sahip olmamasıdır. Balıkçılık açısından dünya ile rekabet edecek potansiyele sahibiz ancak bu rekabet için gerekli altyapıya sahip değiliz. Muğla’daki balıkçılarımız bir an önce balıkçı barınakları ile ilgili sorunların çözülmesini bekliyor.” şeklinde konuştu.

Göcek tüneli hala ücretli

Türkiye’de toplam 469 adet tünel bulunduğunu ancak bu tünellerden sadece Göcek Tüneli’nin ücretli olduğunu açıklayan CHP’li Burak Erbay, “Köyceğiz, Ortaca, Dalaman'da yaşayan yurttaşlarımız çeşitli gerekçelerle ve çalışmak için her gün Fethiye’ye gidiyor ve dönüyorlar. Diğer yandan da Fethiyeli yurttaşlarımız da çeşitli nedenlerle Göcek Tüneli’ni kullanıyorlar. Bu tüneli kullanan yurttaşlar çok yüksek geçiş ücreti ödemek zorunda kalıyor. Bu ücretler yurttaşların sırtına ekonomik olarak büyük bir yük bindiriyor. Yurttaşlarımız yol, köprü, tünel yapılması için zaten vergilerini vermektedir. Bu tünelden geçiş ücreti alınarak hem Muğlalı hemşerilerimizin hem de Muğla’ya gelen misafirlerimizin cezalandırılması kabul edilemez. Defalarca bu sorunu dile getirdik. Ancak hala çözüme kavuşturulmadı.

Dalaman Havalimanı neden İspanyollara devredildi?

Muğla, Türkiye’de iki havalimanı bulunan üç ilimizden birisidir. Dalaman Havalimanı, her yıl milyonlarca turistin geldiği ve çok ciddi gelir getiren bir havalimanıdır. Ancak son dönemde bu havalimanının yüzde 60’ı İspanyol bir şirkete devredildi. Neden böyle bir satış gerçekleşti, tüm yıl boyunca önemli bir gelir elde edilen bir havalimanı neden devredilmiştir?

Muğla’nın yol sorunu acilen çözülmelidir

Menteşe'de ilçemizde trafik akışında sorunlara neden olan Denizli Kavşağı, Muğla trafiği için büyük önem taşımaktadır. Bu kavşak için bir planlama yapılması ve çalışmaların da acilen başlatılması gerekmektedir. Diğer yandan Muğla’nın kuzey bölümü ile güney bölümünü bağlayan, Bodrum, Milas gibi ilçelerimizden Marmaris, Köyceğiz, Fethiye hatta Antalya Kaş bölgesine uzanan yolun en önemli kısımlarından birisi de Sakar Geçidi’dir. Özellikle yaz aylarında bu geçitte çok büyük yoğunluklar yaşanmaktadır. Sakar Geçidi’ne alternatif olarak Ula ilçemizde bulunan Çiçekli yolu düzenlenebilir. Bu geçit ve alternatif yollar için çalışma yapılması gerekmektedir.  


Gündem'den Öne Çıkan Haberler