22.11.2022

Aylin Nazlıaka'nın Taksim Terör Saldırısına İlişkin Basın Açıklaması

Ülkemiz, terör nedeniyle çok büyük acılar yaşadı, birçok masum insan katledildi. Yakın geçmişte Suruç'ta, Ankara Tren Garı'nda, Merasim Sokak'ta, Beşiktaş'ta, Güvenpark'ta terör saldırısında yüzlerce canımızı yitirdik. Bugün de, CHP Kadın Kolları olarak, Taksim saldırısında kaybettiğimiz 6 vatandaşımızı anmak için buradayız. Yitirdiğimiz canlarımızın yanında bir de yakınlarını kaybedenlerin hayatları boyunca taşıyacakları acıları unutmamak gerekir. Onların acılarını da paylaşıyoruz.

Bir kez daha kimden gelirse gelsin, ne gerekçeyle olursa olsun terörü binlerce kez lanetliyoruz.

Ülkemiz, AKP’nin yanlış ve beceriksiz politikaları nedeniyle terör unsurlarının elini kolunu sallayarak cirit atabildiği bir ülke konumuna geldi. Terörü lanetlerken, bu gerçeği bilmek halkımızın hakkı. Dün bir kez daha canınız yandı. PKK ve YPG’li teröristlerin düzenlediği roketli saldırı sonucu 5 yaşında bir evladımız, 22 yaşında hayatının baharında olan bir öğretmenimiz şehit oldu. Şehitlerimize Allahtan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.

Değerli Basın Mensupları,

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu her fırsatta teröristlerin ayakkabı numarasına kadar bildiğini söylerken, "Taksim terör saldırısının üzerindeki sis perdesini niye hala kaldırmıyor?

Bombayı olay yerine bırakan Ahlam Albashır kimdir? Saldırıdaki diğer şüphelilerin rolü nedir?

Saldırgan Türkiye’ye ne zaman geldi?

Saldırganın 1999 doğumlu olduğu, Suriye uyruklu olduğu biliniyor. Ama Türkiye’ye tam olarak ne zaman geldiği tam bir muamma. Albashır’ın geçen Temmuz ayında Türkiye’ye kocası rolünde Bilal Hassan adlı başka bir Suriyeli ile geldiği kamuoyuna yansıdı. İstanbul'da Esenler’e yerleşen Albashır, iddiaya göre deşifre olmamak için bir tekstil atölyesinde işe girmiş.

Patlamanın hemen ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada Ahlam Albashır’ın Afrin’den kaçak yollarla Türkiye’ye girdiğini söyledi ama tarih vermedi. İstanbul Emniyeti’nden basına sızan bilgilerden ise zanlının 4 ay önce Afrin-İdlip hattı üzerinden geldiği açığa çıktı. Esenler’de konuşan bir esnaf ise mahalleden tanıdığı şüpheli kadın için “Bir yıldan beri bu ikamette oturuyor” dedi. Boşuna sınırlarımız kevgire döndü demiyoruz.

Değerli Basın Mensupları,

Terörün amacı nedir?

Terörün amacı korkutmaktır. Sindirmektir, susturmaktır, yalnızlaştırmaktır. İnsanların eve kapanmasını sağlamaktır. Halkın güvenlik duygusunu zedelemektir. Vatandaşlarımızı tehdit altında hissettirmektir. Toplumu bölmektir.

Biz buna asla izin vermeyeceğiz. İnadına dayanışacağız. İnadına bir ve beraber olacağız. İnadına teröre karşı yürek yüreğe dimdik duracağız. Terörden medet umanlara geçit vermeyeceğiz.


Gündem'den Öne Çıkan Haberler