22.05.2024

Ali Mahir Başarır, Bakan Uraloğlu’nun Özel Jetle Almanya’ya Gitmesine Tepki Gösterdi: “Ücret Ödedin Mi? Nasıl Bir İlişkin Var?”

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır; Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun, Almanya'da düzenlenen bir etkinliğe özel jetle gitmesini eleştirerek; “Özel bir jetle gitti beyefendi. Tarifeli uçakla gitmedi. Neden özel uçakla gidiyorsun ve kimin uçağıyla gidiyorsun? Rönesans şirketinin. Gittiğin uçak Rönesans’a ait. Utanç verici bir tablo. Nasıl bir ilişkin var? Neden onun uçağıyla biniyorsun? Ücret ödedin mi?” diye tepki gösterdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun ağırlıklı olarak uluslararası ticaret koridorları ve özellikle ‘Kalkınma Yolu’ ile ‘Yeşil Ulaştırma’, ‘Krizlerde Odağı Koruma’ ve ‘Dayanıklı Tedarik Zincirleri’ konularının ele alınacağı Almanya'nın Leipzig kentinde 22-23 Mayıs tarihlerinde düzenlenen Uluslararası Ulaştırma Forumu (ITF) Zirvesi’ne katılmak üzere Almanya’ya özel bir jetle gitmesi tepki çekti.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Bakan Uraloğlu’na tasarruf tedbirlerini hatırlatarak “Neden tarifeli uçakla gitmiyorsun” diye sordu. Başarır açıklamasında şu ifadelerde bulundu:

“Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, Uluslararası Ulaştırma Formu için Almanya’ya gitti. Özel bir jetle gitti beyefendi. Tarifeli uçakla gitmedi. Neden özel uçakla gidiyorsun ve kimin uçağıyla gidiyorsun? Rönesans şirketinin. Gittiğin uçak Rönesans’a ait. Utanç verici bir tablo. Nasıl bir ilişkin var? Neden onun uçağıyla biniyorsun? Ücret ödedin mi? Ödediysen Bakanlığın bütçesinden mi ödedin? Bunların hepsinin konuşulması lazım. Tasarruf tedbirleri diyoruz, Beyefendiler çok küçük bir toplantı için özel uçakla Almanya’ya gidiyor, yazık!”