30.05.2024

Ali Mahir Başarır: “Bakan Özhaseki Evine Tapu ve Kadastro’nun Haritalama Uçağıyla Gidiyor”

CHP ,Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır,Bakan Mehmet Özhaseki,devletin uçağını özel işine kullanıyor,Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü,haritalama uçağı,Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu,siyasi skandal,tasarruf tedbirleri,devlet malını kötüye kullanma,Ankara,Türkiye siyaseti,topluma hesap verin,Kayseri,chp.org.tr,CHP kurumsal web sitesi

Bakan Uraloğlu’nun özel uçakla Almanya gezisini ortaya çıkaran CHP’li Başarır, şimdi de Bakan Özhaseki’nin uçak sevdasını dile getirdi. Özhaseki’nin Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün haritalama uçağını kendi uçağı gibi kullandığını söyleyen Başarır, “Bu uçakla Ankara’dan evine, Kayseri’ye gidiyor. Bakanlar bunun hesabını topluma vermeli” dedi.

BİR ÖZEL UÇAK SEVDALISI DAHA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’ndan sonra Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhseki’nin de özel uçak sevdalısı olduğu ortaya çıktı. Skandalı CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır açıkladı. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’ne ait ve kullanım amacı, harita, tapu ve kadastro için havadan fotoğraflama yapmak olan uçağı Özhaseki’nin kendi özel işleri için kullandığını söyleyen Başarır şunları kaydetti:

TASARRUF TEDBİRLERİ NE OLDU?

“Tasarruf tedbirleri, demişlerdi. 250 araçlık konvoylar olmayacak, demişlerdi. Neyi gördük, Ulaştırma Bakanının ihale verdiği firmanın uçağıyla Almanya’ya gittiğini. Bir skandal da Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’ye ait. Bakan, devletin uçağıyla seyahat ediyor. Aslında bu uçağı Tapu ve Kadastro havadan çekim için kullanması lazım ama Bakan Ankara’dan evine, Kayseri’ye gidiyor. Bu uçağı özel işleri için kullanıyor.”

ÇIKIP TOPLUMA HESAP VERİN

Bakan Özhaseki’nin, 10 Mayıs ve 29 Mayıs günlerinde söz konusu uçağı Ankara’dan Kayseri’ye evine gitmek için kullandığını, daha öncesinde ise Hatay, Muğla ve Elazığ’a da aynı uçakla gittiğini tespit ettiklerini belirten Başarır, özel uçak sevdalısı bakanlara bir de çağrıda bulundu:

“Çıkıp, bunun hesabını topluma verin. Bayram yaklaşıyor, insanlar bin 200 liraya bilet alıp memleketlerine gidemiyor. Siz bunu ne hakla yapıyorsunuz?”