03.03.2022

Ahmet Akın: Dağıtım Şirketlerinin Lisansı Derhal İptal Edilmeli

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın günlerce karanlıkta kalan Isparta'da tekrar elektrik kesintilerinin yaşanmasında kar yağışının bahane edilemeyeceğini belirterek, "Isparta'da yaşanan kesintinin nedeni gerekli yatırımın yapılmamasıdır. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile EPDK neyi bekliyor? Dağıtım şirketinin lisansı derhal iptal edilmeli" değerlendirmesinde bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın yaptığı yazılı açıklamada Isparta'da 1 ay sonra tekrar yaşanan kesinti skandalına tepki gösterdi. Isparta'da elektrik dağıtmakla yükümlü olan CK Akdeniz hakkında Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na (EPDK) şikayet başvurusu yaptığını anımsatan CHP'li Akın, şunları dile getirdi:

EPDK DERHAL YAPTIRIM UYGULAMALI

Nüfusu 500 bini bulan Isparta'da henüz bir ay önce günlerce süren elektrik kesintisi hala akıllardayken; kentin ilk kar yağışı ile tekrar elektriksiz kalması tam bir skandaldır. Isparta'da elektrik dağıtımı yapmakla sorumlu olan dağıtım şirketinin görevini yerine getirmediği ortadadır. Görev ve sorumluluklarını yerine getirmediği açık olan şirket hakkında yürürlükteki mevzuat kapsamında EPDK tarafından derhal yaptırım uygulanmalıdır.

KAR YAĞIŞI BAHANE EDİLEMEZ

Isparta'da ilk kar yağışında aynı sorunun yaşanması dağıtım hatlarının tamamen sorunlu olduğunu göstermektedir. Elektrik dağıtımından sorumlu olan şirket henüz bir ay önce yaşanan skandalın hesabını vermemişken kentin tekrar karanlıkta kalması asla kar yağışı bahene edilerek geçiştirilemez. Ortada mücbir sebep denilerek geliştirilecek bir durum yoktur. Isparta'da yaşanan skandalın nedeni kar yağışı değil; kent içindeki elektrik hatlarına gerekli yatırımın yapılmamasıdır.

ŞİRKETİN DAĞITIM LİSANSI İPTAL EDİLMELİ

Ispartalı vatandaşlarımızı tekrar karanlıkta bırakan bu durum kentteki dağıtım hatlarının artık tamamen iflas ettiğini göstermektedir. Hatlarda yaşanan patlamalar dağıtım şirketinin orta gerilim ve alçak gerilim hatlarında sistemin sağlıklı çalışabilmesi için hiç bir yatırım yapmadığının kanıtıdır. Bir ay arayla aynı skandalın tekrar yaşanması artık dağıtım şirketinin sorumluluğunu yerine getirmediğinin çok açık göstergesidir. Bu kapsamda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile EPDK derhal harekete geçmeli, yasal mevzuat kapsamında şirketin lisansı iptal edilmelidir.