04.11.2021

Ahmet Akın: ‘Biz 'Kış Fonu' Diyoruz, Siz 'Kombiyi Kıs' Diyorsunuz’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlı Fatih Dönmez’in tasarruf için kombiyi kısma önerisini enerji verimliliğiyle bağdaştırmasına “Fatih Bey; Enerji Verimliliği Kanunu’nun neresinde ‘Vatandaş kombiyi kıssın’ yazıyor. Kanun enerji verimliliği için yükümlülüğü vatandaşa değil, iktidara yani size yüklüyor. Biz kış fonu diyoruz siz kombiyi kıs diyorsunuz” diye tepki gösterdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in bütçe görüşmelerinde vatandaşlara tasarruf için kombiyi bir derece düşürmeleri tavsiyesi üzerine CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, sosyal medya üzerinden “Vatandaş zaten en düşük derecede kombiyi yakıyor. Daha ne düşürsün” diye tepki göstermişti.

Bakan Dönmez; CHP’li Akın’ın daha önce enerji verimliliği konusunda yaptığı açıklamalara atıf yaparak “Dün enerjiyi verimli kullanmalıyız diyen siz, bugün aksini söyleyen yine siz” diye sosyal medya üzerinden yanıt verdi. Bunun üzerine CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın; Bakan Dönmez’e sosyal medya üzerinden şu yanıtları verdi:

“Fatih Bey; Enerji Verimliliği Kanunu'nun neresinde "vatandaş kombiyi kıssın" yazıyor? Kanun; enerji verimliliği için yükümlülüğü vatandaşa değil, iktidara – yani size yüklüyor. Biz ‘kış fonu’ diyoruz, siz ‘kombiyi kıs’ diyorsunuz. Enerji verimliliği konusunda bugüne kadar somut tek bir adım atmadan kara kış öncesi vatandaşa ‘kombiyi kıs' diye akıl vermek mi tek politikanız? Vatandaş zaten en düşük derecede yakıyor kombiyi. Milletimiz israfı sevmez ama israfı kimlerin sevdiğini de çok iyi bilir.”