03.07.2017

ADALET YÜRÜYÜŞÜ’NÜN 20. GÜNÜ TAMAMLANDI

ADALET YÜRÜYÜŞÜ’NÜN 20. GÜNÜ TAMAMLANDI

Adalet Yürüyüşü’nün 20’inci gününde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun basın açıklamasının ardından yürüyüşe geçildi.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu önderliğindeki Adalet Kortejine bugün Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç,  Basın Konseyi Yüksek Kurul Üyesi Avukat Turgut Kazan, Basın Konseyi Vakfı üyesi Elif Atayman, Dilbilimci-Yazar Necmiye Alpay Hürriyet Gazetesi yazarları Yalçın Bayer ve Murat Yetkin ile Can Dündar’ın eşi Dilek Dündar,sanatçı Ferhat Tunç, EMEP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Levent Tüzel, Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy, HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü’nün annesi Halime Encü ve yaklaşık 200 kişiyle Anneler Platformu da katıldı. 

Güzergâh üzerinde, vatandaşlar Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun yoluna üst geçitten karanfil atarak ve balkonlarına çıkarak yürüyüşe destek verdiler. Yoğun yağmura rağmen çok sayıda vatandaş da yol kenarından yürüyüşe destek verdi.

Yürüyüşün ilerleyen etaplarında Eski AİHM Yargıcı Rıza Türmen, eski CHP Genel Başkan Yardımcısı ve SODEV Onursal Başkanı Ercan Karakaş, aralarında Orhan Aydın, Bedri Baykam, Mazlum Çimen ve Müjdat Gezen’in de bulunduğu 100 sanatçı, gazeteci - yazarlar Uğur Dündar, Ümit Zileli ve Gürkan Hacır, müzisyen Nejat Yavaşoğulları, yazar Neşe Doster, Emekli Tuğgeneral Naim Babüroğlu ve Marmara Romanlar Dernekler Federasyonu da Adalet Kortejine katıldı. 

Gündem'den Öne Çıkan Haberler