01.07.2017

ADALET YÜRÜYÜŞÜ’NÜN 18. GÜNÜ TAMAMLANDI

ADALET YÜRÜYÜŞÜ’NÜN 18. GÜNÜ TAMAMLANDI 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Adalet Yürüyüşü’nün 18’inci gününde Sakarya’nın Erenler İlçesi Dörtyol Mevkii’ndeki açıklamasının ardından Genel Başkan Kılıçdaroğlu önderliğindeki kortej bugünkü yürüyüşe başladı.
 
Sivas’ın Divriği İlçesi’nden gelen kadınlar, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na çiçek vererek, yürüyüşe katıldı.

CHP Kadıköy örgütü tarafından yürüyüş sırasında tutuklu akademisyenler için yaklaşık 600 metre uzunluğunda dilekçe açılarak yüründü.

Yürüyüş sırasında üst geçitlerde korteji bekleyen vatandaşlar da üst geçitten gül yaprakları atarak yürüyenlere destek verdi.

Marmara Depremi’nde birinci derecede yakınlarını kaybedenlerin geçici barınmaları için yapılan İzmit’te Arızlı Irak Konutları’nda yaşayanlar da yürüyüşe katıldı. Depremzeleder, "Biz de adalet istiyoruz. Arızlı depremzedeleri" yazılı dövizler taşıdı.

Bugün Sivas katliamının yıldönümü olması nedeniyle çok sayıda kişi ’unutMADIMAKlımda’ yazılı tişörtlerle yürüyüşe katıldı.

Türkiye Emekli Subaylar Derneği Başkanı Emekli Korgeneral Karakuş, Ankara Barosu yönetim kurulu üyeleri, tiyatro sanatçıları Melek Baykal ve Şevket Çoruh ile sunucu Sahrap Sosyal, da bugün yürüyüşe katılanlar arasındaydı.

Fenerbahçe bayraklarıyla korteje katılan Fenerbahçe Friends taraftar grubu da ‘Adalet’ sloganları atarak yürüdü.

CHP Kocaeli İl ve ilçe örgütleri Adalet Yürüyüşü’ne katılanları Sakarya Esentepe mevkiinde karşıladı.

CHP Mersin Gençlik Kolları Kocaeli sınırında ‘Senin için de adalet kardeşim’ yazılı pankart açarken, meşaleler yaktı. Kortejde bulunanlar gençleri alkışladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşü’nün 19’uncu gününe yarın (3 Temmuz 2017- Pazartesi) saat 08.00’de Eşme Çobanlar Mevkii’nden başlayacak.

Gündem'den Öne Çıkan Haberler