30.06.2017

ADALET YÜRÜYÜŞÜ’NÜN 17. GÜNÜ TAMAMLANDI

ADALET YÜRÜYÜŞÜ’NÜN 17. GÜNÜ TAMAMLANDI

Adalet Yürüyüşü’nün 17’inci gününde Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun basın açıklamasının ardından Akyazı Ormanköy mevkiinden yürüyüşe geçen kortej, Erenler İlçesi Bekirpaşa mevkiine ulaşarak mola verdi.

Bugün yürüyüşe katılanlar arasında yazarlar yazarlar Aslı Erdoğan, Aslı Perker, Ceren Sözeri, Belma Fırat, Hacer Yeni, Ilgın Sönmez, Nazlı Karabıyıkoğlu, Ayşegül Tözeren, Ruhan Bilkay, Karen Alguadiş, Ebru Nihan Celkan, Ayşe Önal, 78’liler Derneği, İhsan Eliaçık, Mustafa Sarıgül ve 17 baroya üye 300 avukat da bulunuyor. 

Beşiktaş ve Galatasaray taraftar gruplarının da katıldığı yürüyüşte 1011 metre uzunluğunda Türk Bayrağı açıldı.

Yürüyüşe katılanlar, ’Nükleersiz gelecek için adalet’, ’Çevre hakkı için adalet’, ’Kadınlar adalet istiyor’, ’Herkese adalet’, ’Adalet mülkün temelidir’, ’Adalet’ yazılı dövizler taşıdı.

Yürüyüşe katılan Galatasaray Liseliler de, tutuklu Cumhuriyet gazetesi yazarı Kadri Gürsel’in fotoğrafı ve ’Sorarlarsa bizdendir’ yazan tişörtlerle yürüdüler.

Bodrumlu denizciler, Denizcilik Bayramı’nda "Adaletsizlik sadece cezaevlerinde değil, denizlerimizde de var" diyerek yürüyüşe desteğe geldi. Denizciler, son süngerci Aksona Mehmet’in 20 metre derinlikten çıkardığı deniz suyunu da elini yıkaması için Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na iletmek üzere yanında getirdi.

Bugünkü yürüyüşün son etabına Diyarbakır’ın Sur ilçesinde yaptığı basın açıklamasının ardından açılan ateş sonucu hayatını kaybeden eski Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi ve görme engelli vatandaşlardan oluşan yaklaşık 70 kişilik bir grup da katıldı.

Kortej, Sakarya Osmangazi Caddesi’nin D-100 karayolu kesişimindeki kamp alanında 17. gün yürüyüşünü tamamladı.

Gündem'den Öne Çıkan Haberler