09.02.2023

4 Günde 51 TIR, Kartal’dan Afet Bölgesine Doğru Yola Çıktı

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremin ardından Kartal’da yardım malzemelerinin büyük bir çoğunluğu Kartal Belediyesi Organik Pazarı’nda toplandı. Depremin ilk gününden itibaren duyarlı yurttaşların getirdiği ürünler, hızlıca kolilere ayrılarak deprem bölgesine gönderildi. Isıtıcı, battaniye, yorgan, yastık, kıyafet, bebek bezi, kışlık mont, bot ve daha birçok yardım malzemesi, düzenlenen organizasyonla TIR'lara yüklendi.

Yardım malzemelerinin toplanma ve dağıtıma çıkarılma alanı olarak Organik Pazar’ın yanı sıra Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi de aktif bir şekilde kullanılıyor. Özellikle genç yaştan birçok gönüllü, burada da büyük bir seferberlik içinde toplanan malzemeleri tasnif edip TIR’lara yüklemek üzere koliliyor.

Kartal Belediyesi ve Kartallı yurttaşlar, bugüne dek bölgeye malzeme yüklü 51 adet TIR gönderdi. Yapılan yardım çalışmasıyla TIR’ların deprem bölgelerindeki yurttaşlara en hızlı şekilde ulaştırılması hedefleniyor.

TIR'lar yola çıkarken bizzat uğurlamaya gelen Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, “Kartallı komşularımız sağ olsunlar büyük bir seferberlik halinde malzemeleri getirdiler. Çok fazla yardım var. Bunların her birini oradaki kardeşlerimize ulaştıracağız. Bu desteğinizin devamı bizim için kıymetli. Kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Hepimizin başı sağ olsun. Hepimize çok büyük geçmiş olsun, Kartal yanınızda” dedi.