25.11.2021

25 KASIM KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE GÜNÜNDE CEZAEVİNDEN TÜM KADINLARA MESAJ

-“47 YIL ŞİDDET GÖRDÜM, KORKTUM, UTANDIM. SİZ ŞİDDET GÖRÜRSENİZ KORKMAYIN, HAKKINIZI ARAYIN”
CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Avukat Gülizar Biçer Karaca, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü çerçevesinde CHP Adana İl Kadın Kolları tarafından hazırlanan program çerçevesinde Adana’da bir dizi ziyaretlerde bulundu. Kozan Cezaevi ziyareti ve ev ziyaretleri gerçekleştiren Gülizar Biçer Karaca; basın açıklamasıyla 25 Kasım mesajlarını paylaştı; CHP Adana İl Başkanlığı’nda partiye yeni üye olan kadınlara rozetlerini taktı, ardından “Yalnız Değilsin Biz Varız” paneline konuşmacı olarak katıldı.
Kozan Cezaevi’nden Öznur’dan tüm kadınlara 25 Kasım mesajı
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca; CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi ve İl Kadın Kolları Başkanı Oya Tekin ile birlikte; kendisine karşı şiddet uygulayan eşini kendisini savunurken bıçaklayan Öznur Efeoğulları’nı tutuklu bulunduğu Kozan M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda ziyaret etti. Görüşme sonrası cezaevi önünde Öznur’un oğluna görüşme hakkında bilgi veren Gülizar Biçer Karaca; Öznur'un tüm kadınlara 25 Kasım mesajını aktardı: "Bir mesajınız var mı kadınlara dedim. O da 'Hiçbir kadın benim yaşadıklarımı yaşamasın, eğer benim yaşadıklarımı yaşıyorsa da susmasın hakkını arasın. Hiçbir kadın ve çocuk bizlerin yaşadığını yaşamasın' ifadelerini kulandı. Sürecin takipçisi olacağız"
Ziyaret Sonrası Kozan Adnan Menderes Parkında kadınlarla birlikte bir basın açıklaması gerçekleştirildi. İşte; şiddete maruz bırakılan kadınların öz savunma hakkına vurgu yapan Gülizar Biçer Karaca’nın açıklamalarından kesitler:
47 Yıl Şiddet gören Öznur kasten öldürmedi, öz savunma hakkını kullandı
Öznur Hanım hikayesini bütün Kozan biliyor. 47 yıllık evlilik hayatı boyunca, şiddet görmediği, dayak yemediği bir gün bile geçirmeyen, boşanmak istediğinde ölümle tehdit edilen ama ölümü bile göze alarak şiddetten kurtulmak istediğinde, ‘evlatlarına senin acını yaşatırım’ tehdidi karşısında susmak zorunda kalan… Sürekli şiddet görüp, etrafından utandığı için şiddet gördüğünü saklamak zorunda bırakılan… Her gün alkol alan, sadece kendisini değil çocuklarını da şiddete maruz bırakan; psikolojik, ekonomik şiddet ve tüm şiddet unsurlarını yaşatan bir eş ile geçen 47 yıl. Sadece olay günü yapılan savunma değil 47 yıllık bir savunmadır.”
Kadının insan haklarını, yaşam hakkını ve şiddetsiz yaşamı savunuyoruz, dayanışıyoruz
Öznur hanım kasten bir kişiyi öldürmedi. Kurban bıçağı ile ölüm tehditleri ile kendisine yapılan saldırıyı bertaraf etmek istedi. Bugün Öznur Hanım’ı ziyaret, hem bir kadın olarak dayanışma duygumuzu göstermek; hem insan haklarından sorumlu Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı olarak kadının insan hakkı, en kıymetli hak olan yaşam hakkı mücadelesini Öznur Hanım ile birlikte duyurabilmek içindi. Öznur Hanım’ın öz savunma hakkını kullandığını, öz savunma hakkını kullanan kadınların hukuki güvencelerinin de sağlanması noktasında mesajlarımızı paylaşmak istedik.
CHP’ye yeni üye olan kadınlara rozetleri takıldı


Kozan İlçe Başkanlığı ve Adana İl Başkanlığı’nda partililerle biraraya gelen Gülizar Biçer Karaca, partiye yeni kayıt yaptıran kadınların rozetlerini taktı. CHP ailemiz büyüyor, yeni katılımlarla güçleniyor mesajı verdi.
Dayanışma ziyaretlerinde kadınlarla yanyana


CHP Adana İl Kadın Kolları Başkanı Oya Tekin ve kadınlarla birlikte ev ziyaretleri gerçekleştiren Gülizar Biçer Karaca, İki çocuğunun gözü önünde kocası tarafından katledilen Tuba'nın ailesini ziyaret etti.
Cinsel istismara maruz bırakılan kız çocuğu ve ailesini de ziyaret eden CHP heyeti, şiddetten, istismardan arınmış bir dünya için mücadele edeceklerini belirtti.
“Yalnız Değilsin, Biz Varız” Paneli
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü Kapsamında CHP Adana İl Başkanlığı ve CHP İl Kadın Kolları “Yalnız Değilsin Biz Varız” Başlıklı Paneli Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonunda Gerçekleştirdi. Moderatörlüğünü CHP Adana İl Kadın Kolları Başkanı Av. Oya Tekin’in yaptığı panelin konuşmacıları; CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Avukat Gülizar Biçer Karaca ve Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özlem Yenerer Çakmut oldu. Panele CHP Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem’in yanı sıra kadınların yoğun katılımı gözlendi. Kadının insan hakları ve öz savunma hakkında konuşan Gülizar Biçer Karaca; 25 Kasım Kadına Karşı uluslararası Mücadele Günü’nde İstanbul Sözleşmesi’nin iktidara geldiklerinde ilk bir hafta içinde geri getirileceğinin sözünü, dayanışmayı örgütleyerek kadın mücadelesini büyüteceklerinin mesajını verdi.

Gündem'den Öne Çıkan Haberler