22.05.2023

13. Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz’ün Ortak Basın Açıklaması

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün; Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz’ü ziyaret etti. Adalet Partisi Genel Merkezi’ndeki görüşmede, CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na; CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı eşlik etti. İki lider, görüşme sonrası yaptıkları ortak basın açıklamasında şunları söyledi:

Kemal Kılıçdaroğlu- Değerli basın mensupları, Sayın Genel Başkan ve arkadaşları lütfedip bizi kabul ettiler. Kendilerine hepinizin huzurunda teşekkür ederim. Türkiye’nin içinde bulunduğu koşulları biz de gayet iyi biliyoruz, Sayın Genel Başkan ve arkadaşları da gayet iyi biliyorlar. Daha önce bir görüşme yapmıştık zaten. Belli aralıklarla da zaten bir araya geliyorduk Sayın Genel Başkanla. Kendilerinin aldığı bir karar var, birazdan kendisi sizlere açıklayacak. Ben de ayrıca yürekten teşekkür ederim.

Buradan değerli vatandaşlarıma da açık yüreklilikle seslenmek isterim. Türkiye’nin içinde bulunduğu şartlar hepimizin malumu. Bir var olma ve yok olma mücadelesi veriyoruz. Türkiye ya aydınlığa veya karanlığa sürüklenecek. Hepimizin sorumluluğu var ve hepimiz bu sorumluluk içinde hareket etmeliyiz. Türkiye’yi aydınlığa çıkarmalıyız. Kavgadan, çekişmeden, kamplaşmadan ayrışan bir Türkiye, kucaklaşan bir Türkiye, birbirini kucaklayan, birbirinin görüşüne saygı duyan bir Türkiye; hepimizin temel hedefi bu. Artık bu bir seçim olmanın ötesinde bir referanduma dönüşmüş durumda. Daha önce yapılan bir referandumun, Türkiye’yi nereye getirdiğini hepimiz biliyoruz. Anayasa referandumuyla sistem değişti. O sistemin Türkiye’ye büyük felaketler getirdiğini görüyoruz. Artık bu yapının değişmesi lazım, sistemin değişmesi lazım. Düşünce özgürlüğünün gelmesi lazım. Yargı bağımsızlığının gelmesi lazım. Üretenin, çalışanın, alın teri dökenin kazanması lazım. Bunun için yola çıktık ve bunun için ayın 28’inde bütün vatandaşlarımı, bütün vatanseverleri sandığa davet ediyorum. Gelin oylarınızı kullanın ve Türkiye'nin kaderini değiştirelim. Bizim için, evlatlarımız için, çocuklarımız için, torunlarımız için güzel bir Türkiye’yi hep beraber inşa edelim.

Tekrar teşekkür ederim Sayın Genel Başkan.

Vecdet Öz- Saygıdeğer basın mensupları, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na ve arkadaşlarına nazik ziyaretleri için çok teşekkür ediyoruz Adalet Partisi olarak. Lütfettiler, hoş geldiniz.

Hepimizin malumu olduğu üzere saygıdeğer arkadaşlarım, ATA İttifakını kurmuştuk Zafer Partisiyle birlikte ve ATA İttifakına destek veren arkadaşlarımız vardı. Ülkem Partisi, Türkiye İttifakı Partisi, bir de Turan Hareketi Partisi. Genel Başkanı da burada yanımızda. Onlar da bize iştirak ettiler, Turan Hareketi Partisi Genel Başkanı destek vermeye geldiler. Bizler, ATA İttifakı biliyorsunuz maçın ilk yarısında görevini yaptı. Cumhuriyet, Atatürkçü, Atatürk çizgisinde Türk milliyetçisi bir hareketti. Bunun mimarı Ümit Özdağ Bey’le ikimizdik. ATA İttifakı isminin de isim babası bendim. Amacımız; Türkiye’nin Atatürk çizgisinde, cumhuriyetin kazanımlarına sahip çıkarak kurtuluş savaşının yapılma sebeplerine uygun bir nizamın tekrar tesis edilmesiydi. Cumhuriyetin yıpranan değerlerini tekrar yeniden tesis etmekti.

Sinan Oğan Bey'i cumhurbaşkanı adayı olarak birlikte teklif ettik ve geldi. Fakat yüzde 5'te kaldı biliyoruz. Cumhurbaşkanı adayımız ikinci tura kalamadı. Partilerimiz de barajın altı kaldı. Dolayısıyla ATA İttifakı hükmen biliyorsunuz bir ittifak seçim öncesi kurulur, seçim bittikten sonra da kanunen otomatikman ortadan kalkar yani bir etkinliği kalmaz. İkinci tura kalan iki ittifak vardı. Biri Cumhur İttifakı, öteki de Millet İttifakı. Demokrasinin devam etmesi için, demokrasinin önünün kesilmemesi için bizler kararımızı verdik, Adalet Partisi olarak Genel İdare Kurulumuzu topladık, bu toplantıda Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun şahsına destek kararı çıktı. Efendim bu karar oy birliğiyle çıkmıştır. Daha evvelinde de ben de biliyorsunuz Beylikdüzü Belediye Başkanı adayıydım CHP’nin. Sayın Genel Başkanımla birlikteydik. Maalesef ittifakta beraber olma şansımız olmadı. Lakin kurduğumuz ATA İttifakının da ne kadar isabetli olduğunu gördük. Eğer biz çalışmasaydık Recep Tayyip Erdoğan birinci turda Cumhurbaşkanıydı.

Dolayısıyla şimdi geldik maçın ikinci yarısına. Bu ikinci yarısında birlik, beraberlik içerisinde yürüyeceğiz.

Değerli arkadaşlarım, bizler Atatürkçü ve Türk milliyetçisi, cumhuriyetin kazanımlarına sahip çıkan Müdafaa-i Hukuk Hareketiyiz. Siyasetin ötesinde bir Müdafaa-i Hukuk Hareketiyiz. Bu ülkeyi, 'Keşke Yunan kazansaydı' diyenlerin tabutuna omuz verenlere teslim etmeyeceğiz. Bu Atatürk’ün kurmuş olduğu laik cumhuriyet düzeniyle kurulmaya çalışılan siyasal İslam rejimi arasındaki kavgadır. Bunu olağan bir siyasi süreç olarak gören yanılır. Bu nedenle birkaç gün sonra yapılacak olan seçim, Türkiye’nin kaderini belirleyecektir.

Ben buradan ATA İttifakına destek veren seçmenlerimize, kardeşlerimize sesleniyorum. Onlar bize desteği bu mantalitemiz için verdiler. Cumhuriyetin kazanımına sahip çıkmamız için verdiler ve biz onların çizgisinde yürümeye devam ediyoruz. Biz bir muhalefet hareketiydik ve şu anda muhalefet güçlerimizi birleştirdik. İnşallah destek vereceğiz. Sonuna kadar da Türkiye Cumhuriyetinin payidar kalması için elimizden geleni yapacağız.

Çok teşekkür ediyorum, saygılar sunuyorum.


CHP GENEL BAŞKANI VE CUMHURBAŞKANI ADAYI KEMAL KILIÇDAROĞLU, AP GENEL BAŞKANI VECDİ ÖZ İLE GÖRÜŞTÜ

Gündem'den Öne Çıkan Haberler