30.12.2017
SEZGİN TANRIKULU, ADALET BAKANI’NA ENİS BERBEROĞLU SORUSU

Tanrıkulu, Maltepe Cezaevi’nde tutuklu bulunan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun davasına bakan mahkemenin başkanının değişmesini Meclis’e taşıdı.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun Adalet Bakanı Abdülhamit Gül tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesi şöyle:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Adalet Bakanı Sayın Abdulhamid GÜL tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

Dr. Sezgin TANRIKULU
İstanbul Milletvekili

Maltepe Cezaevi’nde tutuklu bulunan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun davasına bakan İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi’nin başkanı ve üye hakiminin görev yerleri değiştirilmiştir.

Bu bağlamda;

1) CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun mahkûmiyet kararını esastan bozan ve yargılamasını yapan Mahkeme Başkanı ve kıdemli üyesi 16 Ocak’ta yapılacak duruşma öncesi neden görevden alınır, başka daireye atanır? Bu durum; yargı bağımsızlığı, adil yargılama ilkelerinin ağır ihlali değil midir?