14.03.2018

CHP’Lİ VEKİLLER ENİS BERBEROĞLU İÇİN ÖZGÜRLÜK İSTEDİLER

CHP Medya Komisyonu üyesi milletvekilleri Tuncay Özkan, Atilla Sertel, Barış Yarkadaş ve Eren Erdem, Maltepe Cezaevi’nde tutuklu bulunan Enis Berberoğlu’nu ziyaret etti.

Ziyaret sonrası CHP Maltepe İlçe Başkanı Engin Özkan da heyete katıldı.

CHP Medya Komisyonu daha sonra Çağlayan Adliyesi önüne geldi.

CHP Medya Komisyonu üyeleri Tuncay Özkan, Barış Yarkadaş ve Eren Erdem’e, CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ile Erdoğan Toprak eşlik etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, açıklamasında özgürlüğün esas, tutuklamanın ise insan haklarına aykırı bir tutum olduğunu bildiklerini belirterek, "Türkiye’de adaletin kanayan bir yarasıdır, Enis Berberoğlu davası. Onun özgürlüğü bizim tutsak olan yanımızın, Türk halkının büyük bir bölümünün tutsak olan yanının özgür kalması demektir. Biz herkes için özgürlük, herkes için adalet, herkes için mutluluk istiyoruz. Bunun yolu Türkiye’de bu yargılamaların beraatla sonuçlanmasıdır." dedi.

Bu tür davaların zorlama davalar olduğunu ve iddianamenin çöktüğünü öne süren Özkan, "Herhangi bir suç ortada yoktur. Casusluk iddiası çökmüştür. Fetullah Gülen örgütüyle ilişki iddiası, zaten olamayacak bir şeydir. Biz bunun tanıklarıyız. Ben Fetullah Gülen örgütünün kumpasıyla 6 yıl içeride yattım. Enis Berberoğlu ile dostluğum 1982 yılına dayanmaktadır. Enis Berberoğlu’na diğer arkadaşlarımıza bu tür bir suçlama gerçek üstüdür, hayali bile değildir. O yüzden özgürlüğünün bir an önce verilmesi ve sevenleriyle bir an önce kucaklaşmasını bekliyoruz." diye konuştu.

Özkan, diğer milletvekilleri ve gazeteciler için de özgürlük istediklerini dile getirdi.

Yapılan basın açıklamasında CHP İstanbul İl Başkan Yardımcıları Yasin Ilgar, Muradiye Şit, Ali Acar ve CHP Kağıthane İlçe Başkanı Mehmet Ali Yüksel de hazır bulundu.

CHPnet

SİTELERİ