15.08.2017
CHP İL BAŞKANLARINDAN GENEL BAŞKAN KEMAL KILIÇDAROĞLU’NA DESTEK

CHP İstanbul İl Başkanı Canpolat: Genel Başkanımızın arkasındayız. Milyonlar sokakta olacak

Canpolat, Şişhane’deki CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısında konuştu. "Bugün burada basın toplantısı yapmamızın nedeni son günlerde Genel Başkanımıza yönelik kamuoyunda AK Parti Genel Başkanı ve yandaş medya tarafından yoğun bir saldırıyla karşı karşıya kalmasıdır" diyen Canpolat şunları söyledi:

“Tehditlere boyun eğmeyeceğiz. Adalet, özgürlük ve demokrasi isteyenlerin mücadelesini veren Genel Başkanımızın Kemal Kılıçdaroğlu’nun milyonlarla birlikte İstanbul’a yürümesini hazmetmediklerini görebiliyoruz. İstanbul’da 4 milyon insanın Genel Başkanımızın uzun yürüyüşüne destek vermelerini içine sindiremediklerini görebiliyoruz. Korkunun ecele faydası yok. Dün sizin ortaklarınız aynı saldırı içindeydi. Bugün siz ortaklarınızla aynı noktaya gelmiş durumdasınız. Genel Başkanımıza yönelik kumpas davaları özellikle son Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasını göz önüne alarak yandaş medyada AK Parti Genel Başkanının toplantılarda hem Enis Berberoğlu’na yönelik ve oradan da genel başkanımıza yönelik saldırıları kınıyoruz. CHP olarak bundan sonra genel başkanımıza ve partimize yönelecek her türlü saldırı karşısında sessiz kalmayacağımızı milyonlarca insanla birlikte mücadelemizi en üst boyutta yürüteceğimizi özellikle belirtmek istiyoruz. Genel Başkanımızın arkasındayız. Milyonlar sokakta olacak. Eylem gününü hangi gün eylem yapılacağını genel merkezimizle birlikte 81 ilde aynı anda Türkiye’nin her tarafında milyonlarca insanla bu tek tip yönetime karşı muhalefetini susturan kendi dışında hiç kimseyi özgürlük ve nefes almasına müsaade etmeyen sadece baskıyla sindirerek iktidarda kalmak isteyen dünyanın her yerinde diktatörlerin en son başvurdukları konu aynı konudur. Biz ona pabuç bırakmayacağız. Bastırarak, sindirerek ’CHP’lileri ve Türkiye’nin toplumsal muhalefetini sindireceğinizi inanıyorsanız’ bundan vazgeçin. Her CHP’li hapiste de yatmaya, mücadele etmeye, kavga etmeye , demokrasiye, özgürlüğe, Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerine ve devrimlerine sahip çıkmaya hazırdır. Cumhuriyet Halk Partisi kurulduğu günden beri kuruluş felsefesi uluslararası sermayeye karşı mücadele etmiş, yedi düvele karşı mücadele etmiş, uluslararası sermayeye diz çöktürten, emperyalizme ve gericiliğe karşı mücadele vermiş tam bağımsızlık kuran bir partidir. Düne kadar uluslararası sermayenin emrinde olanlar, düne kadar uluslararası sermaye ile birlikte içerde Mustafa Kemal’in ordusuna kumpas kuranlar, Mustafa Kemal’in ordusunu, Genelkurmay Başkanını terör örgütü diye içeri atanlar onun savcısı olanlar, FETÖ ile kol kola girenler, Cumhuriyeti ve onun değerlerini Mustafa Kemal’in bütün anlayışını FETÖ’nün ilişkilerine terk edenler, birlikte organize edenler bugün Cumhuriyet Halk Partisini FETÖ ile suçlamaya ne hakkı, ne de haddi vardır.”

CHP Ankara İl Başkan Vekili Rıfkı Güvener:  "Amaç, CHP Genel Başkanı’nı tehdit ederek, topluma korku salmaktır. Tehditlere boyun eğmeyeceğiz. Milyonların sesi ve umudu olan Kemal Kılıçdaroğlu’nu susturamayacaksınız"

CHP Ankara İl Başkan Vekili Güvener, parti binasında düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:

"Geçmişte FETÖ ile iştirak halinde kumpas davalarını tezgahlayanların, FETÖ ile yolları bugün ayrılmış görünse de aynı yöntemleri uygulamaya devam ettikleri, yeni kumpas girişimleri içinde oldukları görünmektedir. Ortada bir casusluk suçu yoktur. Anayasa mahkemesi de böyle söylemektedir. Buna rağmen talimat ile milletvekilimiz haksız yere mahkum edilmiş ve tutuklanmıştır. Önce mahkeme başkanı ve heyet değiştirilmiş, mahkumiyet kararı verilmiş, daha sonra da bu kararı inceleyecek üst mahkemenin başkanı değiştirilmiştir. Bütün bu uygulamalar kumpas davalarının tipik özelliğidir. Kurgulanan kumpas üzerinden rehin alma anlayışı şimdi de genel başkanımızı tehdit etmektedir. Amaç CHP genel başkanını tehdit ederek topluma korku salmaktır. Tehditlere boyun eğmeyeceğiz. Adalet, özgürlük ve demokrasi isteyen, milyonların sesi ve umudu olan Kemal Kılıçdaroğlu’nu susturamayacaksınız. Türkiye’ye giydirmek istediğiniz deli gömleğini yırtıp atacağız. Baskıcı ve zorba rejiminizi tanımıyoruz, tanımayacağız. Mazlumların sesi olmaya devam edeceğiz"

CHP Antalya İl Başkanı Mustafa Erdem: "Tehditlere boyun eğmeyeceğiz, Türkiye’ye giydirmek istediğiniz deli gömleğini yırtıp atacağız"

CHP Antalya İl Başkanı Mustafa Erdem, ilçe örgütlerinin başkanları ve il yöneticileriyle basın açıklaması yaptı. İl binasındaki açıklamada Mustafa Erdem, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hiçbir gerekçe olmadan OHAL süreciyle muhalif olan herkesi baskı altına aldığını, son olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu tehdit ettiğini belirterek şunları söyledi:

"Geçmişte FETÖ ile iştirak halinde kumpas davalarını tezgahlayan Erdoğan iktidarının yolları ayrılmış görünse de aynı yöntemleri uygulamaya devam ettikleri görülmektedir. Ortada bir casusluk suçu yoktur. Anayasa Mahkemesi de böyle söylemektedir. Buna rağmen Erdoğan’ın talimatıyla İstanbul Milletvekilimiz Enis Berberoğlu haksız yere mahkum edilmiş ve tutuklanmıştır. Berberoğlu’nu rehin alan anlayış, şimdide Genel Başkanımızı tehdit etmektedir. Amaç Kılıçdaroğlu’nu tehdit ederek topluma korku salmaktır. Tehditlere boyun eğmeyeceğiz. Türkiye’ye giydirmek istediğiniz deli gömleğini yırtıp atacağız. Baskıcı ve zorba rejiminizi tanımıyoruz. Ayrışımın değil kardeşliğin, savaşın değil barışın öncülüğünü yapmaya, mazlumların sesi olmaya devam edeceğiz."

Nevşehir İl Başkanı Kamil Gülmez ve 20’ye yakın il başkanının ortaklaşa düzenledikleri basın toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek verildi. CHP Nevşehir İl Başkanı Kamil Gülmez’in duyurduğu ortak açıklamada ise şöyle denildi:

"Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tehditlerine asla pabuç bırakmayacağız. Erdoğan rejimi her türlü muhalefeti suç örgütü gibi tarif ederek siyaseti baskı altına almaya çalışmaktadır. Geçmişte FETÖ ile iştirak halinde kumpas davalarını tezgahlayan Erdoğan iktidarının, FETÖ ile yolları bugün ayrılmış gibi görünse de aynı yöntemleri uygulamaya devam ettikleri, yeni kumpas girişimleri içerisinde oldukları görülmektedir. Ortada bir casusluk su yoktur. Anayasa mahkemesi de böyle söylemektedir. Buna rağmen Erdoğan’ın talimatıyla İstanbul Milletvekilimiz Enis Berberoğlu haksız yere mahkum edilmiş ve tutuklanmıştır. Önce mahkeme başkanı ve heyet değiştirilmiş mahkumiyet kararı verilmiş, daha sonra da bu kararı inceleyecek mahkemenin başkanı değiştirilmiştir. Bütün bu uygulamalar kumpas davalarının tipik özelliğidir. Kurgulanan kumpas üzerinden Enis Berberoğlu’nu rehin alan anlayış şimdi de genel başkanımızı tehdit etmektedir. Amaç genel başkanımızı tehdit ederek topluma korku salmaktır. Erdoğan’ın tehditlerine boyun eğmeyeceğiz. Baskıcı ve zorba rejiminizi tanımıyoruz. Mazlumların sesi olmaya devam edeceğiz."

CHPnet

SİTELERİ