22.04.2017
ÖZACAR’DAN ÇOCUKLARA UÇURTMA

Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, çocukların 23 Nisan coşkusuna ortak olarak ilçe merkezindeki ilk ve ortaokul öğrencilerine bin adet uçurtma hediye etti. Özacar, 26 Kasım İlkokulu’ndaki uçurtmaların dağıtımını bizzat kendisi yaptı.

Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da ilçe merkezindeki ilk ve ortaokul öğrencilerine bin adet uçurtma hediye etti.

Özacar, 26 Kasım İlkokulu’nda düzenlenen programa katılarak bu okulun öğrencilerinin uçurtmalarını bizzat kendisi takdim etti. Okul Müdürü Cahit Şahin ve idarecilerle birlikte okul bahçesinde düzenlenen ve renkli görüntülere sahne olan programı izleyen Başkan Özacar, öğrencilere üzerinde Atatürk siluetinin ve imzasının bulunduğu uçurtmalardan hediye etti.

Programda öğrenci ve velilere hitaben de bir konuşma yapan Belediye Başkanı Özacar, “23 Nisan; sadece meclisin açılış tarihi değil, Cumhuriyetin ve çağdaş Türkiye’nin kuruluşunun ilk adımıdır. Ulusumuzu aydınlığa çıkaran süreçte önemli bir kilometre taşıdır. 23 Nisan, millet egemenliğine dayanan demokrasinin ve cumhuriyetin temelinin atıldığı, özgürlük ve bağımsızlık ateşinin, milli egemenlik ile taçlandırıldığı bir gurur günüdür.” dedi.
Büyük Önder Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın dünyada çocuklara armağan edilmiş ilk ve tek bayram olduğu vurgusunda bulunan Başkan Özacar, “Ülkemizin ve geleceğimizin teminatı sevgili çocuklarımızın, Çocuk Bayramı’nı canı gönülden kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle bir kez daha anıyorum.” ifadelerini kullandı.

BELEDİYE BAŞKANI ÖZACAR’IN 23 NİSAN MESAJI

TBMM’nin kuruluşunun 97.yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımlayan Gelibolu Belediye Başkanı Özacar, “Milli egemenlik ve bu bayram hepimiz için anlamlı, kıymetli ve ilelebet korunacak değerlerdir.” dedi.

TBMM’nin kuruluşunun 97.yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yazılı bir kutlama mesajı yayımlayan Gelibolu Belediye Başkanı M.Mustafa Özacar, şu ifadeleri kullandı:

“102 yıl evvel Gelibolu’da yakılan çoban ateşiyle başlayan, Samsun’a çıkışla bir diriliş ve kurtuluş mücadelesine dönen, Havza ve Amasya’da, Erzurum ve Sivas’da ve daha nice kongrelerde örgütlenen bir halkın meclisin kurduğu özel bir günün yıldönümündeyiz.
23 Nisan 1920’de kurulan Gazi meclisin, Atatürk ve arkadaşları önderliğinde ortaya koyduğu kararlı irade, kısa zaman içinde gerek kurtuluş gerek ülkenin çağdaşlığı adına önemli ve eşsiz başarılara imza atmıştır.
Atalarımızın kanları ve mücadeleleriyle elde edilen milli egemenlik ve aynı zamanda dünyada ilk kez çocuklara da armağan edilen bayram hepimiz için anlamlı, kıymetli ve ilelebet korunacak değerlerdir.
Dün olduğu gibi bugünde ‘Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır’ ve ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ şiarından vazgeçmiyoruz. Öte yandan geleceğin teminatı çocuklarımızın bayramında Gelibolu Belediyesi olarak çocuklarımızın bu sevincine düzenlediğimiz etkinliklerle ortak olmaktan onur duyuyoruz.
Bu vesileyle Cumhuriyetimizin ve Türkiye Büyük Millet Meclisimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, bayramın dünyanın bütün çocuklarına güzellikler sunmasını diliyor, geleceğimizin teminatı çocuklarımızı sevgiyle kucaklıyorum.”

CHPnet

SİTELERİ