07.12.2017
SERDAL KUYUCUOĞLU: ‘CESUR VE NAMUSLU SAVCILAR, VERGİ MEMURLARI ARIYORUZ’

CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, partisinin gündeme getirdiği Man adası offshore belgeleriyle ilgili olarak “Burada vergi kaçırma suçu var. Görevi kötüye kullanma suçu var. Çıkar sağlama suçu var. Suçlular kimler? Cumhurbaşkanı, başbakan, eski balanlar ve banka yetkilileri. Biz şimdi Türkiye Cumhuriyeti’nde namuslu, dürüst ve cesur vergi memurları ve savcılar arıyoruz. Onları göreve davet ediyoruz” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, TBMM Genel Kurulu’nda 506 sıra sayılı kanun teklifinin 4.maddesi üzerine partisi adına söz aldı.

TARSUS’A ÜNİVERSİTE VAADİNİ HATIRLATTI

Konuşmasına, AKP hükümetinin Tarsus’a üniversite vaadini hatırlatarak başlayan Kuyucuoğlu, “2015 seçimleri öncesinde başbakan olsun, bakan Lütfü Elvan olsun bilboardlara reklam verdiler, gittikleri her yerde de ilan ettiler Tarsus’a üniversite kurulması konusunu. Geçtiğimiz yasama yılında da bunu komisyona getirdiler ancak hükümet geri çekti. Bu vaatlerini yerine getirmelerini hükümetten bekliyoruz” dedi.

HÜKÜMETİ HERKES KANDIRDI

Sözlerine, Türkiye’nin son yıllarda tanık olduğu olayları anlatarak devam eden Kuyucuoğlu, “Rusya ile ilişkiler çok iyiydi. Bir uçak düşürme vakası yaşandı. Arkasından şunları duyduk. Ben emir verdim, sen emir verdin açıklamaları geldi, herkes sahip çıktı. Arkasından ne oldu? Rusya’dan bir ambargo geldi. İlişkilerimiz bozuldu. Rusya ile ekonomik ve siyasi kriz yaşadık. Daha sonra ne oldu? Gidildi, özür dilendi Rusya’dan. Komşumuz Suriye ile neler yaşadık? Esad ile kardeş olduk, can ciğer olduk. Yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmedi. Bizim bölgeden de insanlar, iş insanları gittiler. Sınırları açtık, kapıları açtık, vizeleri kaldırdık. Ondan sonra Esad’a dedik ki bu Essed’dir ve katildir dedik. Arkasından Emevi camiinde namaz kılacağız dedik. Rusya ve İran Esad yandaşlarıyla sonunda görüşmeye başladık. Esadlı geçişe mecbur kaldık. İç savaş boyunca 500 bin insan öldü. 6 milyon insan mülteci oldu. DAEŞ’in doğmasına sebep olduk, PYD’nin güçlenmesine sebep olduk. 3,2 milyon mülteci geldi Türkiye’ye ve hükümetin ifadesine göre de 30 milyar dolar harcadık. Bir Reza Zerrab meselesi çıkardı hükümet ortaya. Önce dediler ki muteber işadamı. Sonra bunun rüşvetler verdiğini söylediler. Yalnız bakanlar tarafından koruma altına alındı. Birileri önüne yatarım gibi laflar kullandı. Kaçırılan Türkiye vatandaşı oldu. Sonra ABD’ye nota verdik. Nerede benim vatandaşım diye. Sonra ne oldu? Bu muteber işadamı casus oldu. Sonrasında da bunun mallarına el koyduk. Maalesef bizde kandırılma da çok oluyor. Irak başbakanı İbadi kandırdı. Arkasından Esad kandırdı. PKK ve Apo kandırdı. Barzani de kandırdı. Bir de Fettullah Hoca kandırdı. Böyle kandıranları var bu hükümetin” ifadelerini kullandı.

‘YERLİ VE MİLLİYSENİZ OFFSHORE HESAPLARI NASIL OLUYOR’

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım’ın ‘biz yerli ve milliyiz’ söylemlerini hatırlatan Kuyucuoğlu, “Başbakanın ve Cumhurbaşkanının ağzından düşürmediği laflar var. Biz yerli ve milliyiz. Her gün söylüyorlar bu lafları. Peki, siz yerli ve milliyseniz çocuklarınızın bu offshore hesapları nasıl oluyor. Kara para transferleri nasıl oluyor. Başbakan benimle ilgili soruşturma açın diyor, Binali Yıldırım’ın kendisi diyor soruşturma açın, ama araştırma önergesi burada AKP’li arkadaşların oylarıyla reddediliyor. Burada Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçlar var. Bir vergi kaçırma suçu var. İki, görevi kötüye kullanma suçu var. Üç, çıkar sağlama suçu var. Dört, ülke itibarını zedeleme suçu var. Beş, ülkeyi ekonomik ve siyasi olarak zarara uğratma suçu var. Suçlular kimler? Cumhurbaşkanı, başbakan, eski balanlar ve banka yetkilileri. O zaman ne olması lazım? Biz şimdi Türkiye Cumhuriyeti’nde namuslu, dürüst ve cesur vergi memurları ve savcılar arıyoruz. Onları göreve davet ediyoruz” diye konuştu.

BOŞANDIKLARINI İSPAT ETMEK İÇİN ÖLMELERİ Mİ GEREKİYOR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, ayrıca TBMM Genel Kurulu’nda gündem dışı da söz alarak, SGK’nın ‘anlaşmalı boşanma’ yaptıkları iddiasıyla 15 bin kadının yetim aylığını kesmesini gündeme getirdi.

Kuyucuoğlu, “Her gün kadınlara karşı taciz ve saldırı haberleri gazetelerde, televizyonlarda görüyoruz. Maalesef ya yaralama ya da ölümle biten olaylarla karşılaşıyoruz. Bugün de basında benzer haberler yer aldı. Saldırıların büyük kısmı eşinden ayrılan ya da ayrılmak isteyen kadınlara yapılıyor. SGK 15 bin kadının maaşını anlaşmalı boşanma diyerek kesmiştir, iptal etmiştir. Bu kadınların büyük kısmı mağdur durumdadır. Boşandıklarını ispat etmeleri için öldürülmeleri mi gerekiyor. Çocuklarını görmek, ziyarete gitmek, medeni olarak görüşmek anlaşmalı boşanma değildir. Bu konudaki tespitlerin doğru yapılarak mağduriyetlerin bir an önce giderilmesini bekliyoruz” dedi.