25.04.2018
ŞENAL SARIHAN: CİNSİYETÇİLİK KONUSUNDA SİCİLİ KABARIK OLAN PARTİ BİZ DEĞİLİZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmasını saldırgan bir üslupla sürekli bir şekilde kesen AKP’li kadın vekillere söylediği sözlerin çarpıtılarak bir linç kampanyasına dönüştürülmesine Şenal Sarıhan’dan tepki geldi.

CHP Ankara Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkan Vekili Şenal Sarıhan, Genel Kurul’da yaptığı konuşmada “Bir kuraldır ki, bir genel başkanın konuşması sırasında herhangi bir müdahale yapılamaz. İster kadın olalım ister erkek olalım buradaki ortak kimliğimizin bir Türkiye Büyük Millet Meclisi üyesi olduğunu unutmamak ve bu disiplin içinde hareket etmek gerekir” dedi.

Sarıhan, cinsiyetçilik konusunda sicili kabarık olan partinin CHP değil AKP olduğunu vurgulayarak AKP’li kadın vekillere çağrıda bulundu; “Kadın erkek eşitliğinin fıtrata ters olduğunu düşünenler, kadının kahkasından rahatsız olanlar, kadın mı? Kız mı? olduğumuzu sorgulayanlar, kadının tek kariyerinin annelik olduğuna inanlar bizim değil sizin partinizde. Eğer samimiyseniz doğru adrese tepki göstermenizi bekliyorum” dedi.

TBMM’de düzenlenen 23 Nisan Özel Oturumu’nda CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun yaptığı konuşmanın AKP’li kadın vekillerin sataşmalarıyla kesilmişti. AKP’li vekillerin “Kiraya verdiğiniz vekillerinizi, sattınız. Kendi iradenizi satıyorsunuz” sözlerini sürekli olarak tekrarlaması üzerine Kılıçdaroğlu, “Hanımefendi, birazdan gelir konuşursunuz, niye birden öyle oradan konuşuyorsunuz? Dedikodu yapacaksanız dışarıda var, bak dışarısı müsait, orada dedikodu üretebilirsiniz. Mahallede değiliz, evde değiliz, sohbet etmiyorum değil mi?” şeklinde uyararak Meclis disiplinine ve kendisini dinlemeye davet etmişti.