14.09.2017
MUSTAFA HÜSNÜ BOZKURT KAPATILAN FETÖ YURTLARINI GÜNDEME TAŞIDI

CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, 15 Temmuz sonrası el konulan ve KYK yurdu yapılacağı söylenen FETÖ yurtlarını Meclis gündemine taşıdı.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle önerge veren Bozkurt, dönemin Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Çağatay Kılıç’ın FETÖ’ye bağlı 821 yurdun 131’inin devlet yurduna dönüştürüldüğü bilgisini aktardığını hatırlattı.

Kılıç’ın aynı açıklamada "Ne FETÖ ne de diğer örgütler artık öğrencilerimizin zihnini zehirleyebilecek" ifadelerini kullandığına dikkat çeken Bozkurt, bu açıklamanın ardından henüz birkaç ay geçtikten sonra, KYK tabelası konularak YURTKUR’a devri beklenen yurtların TÜRGEV başta olmak üzere çeşitli vakıf ve derneklere devredildiği ha?berleri kamuoyunda yer almaya başladığını ifade etti.

Son olarak Konya’nın Bosna Hersek mahallesinde el konulan 2 FETÖ yurdunun TÜRGEV’e, Sancak mahallesinde yer alan bir başka FETÖ yurdunun da İnsani Medeniyet Vakfı’na devredildiği ve el konulan yurtların vakıflara devredilmesi sonucu ortaya çıkan yurt açığının, YURTKUR tarafından kiralama yöntemiyle giderilmeye çalışıldığı ve bu şekilde kimi yandaş vakıf, cemaat ve şirketlere devletçe kaynak aktarıldığı bilgisinin kendisine iletildiğini belirten CHP’li Bozkurt, 15 Temmuz sonrası Türkiye genelinde FETÖ’ye bağlı kaç yurda el konulduğunu, kaçının YURTKUR tarafından devlet yurduna dönüştürüldüğünü, kaçının TÜRGEV, Medeniyet Vakfı gibi vakıf, dernek, cemiyetlere devredildiğini sordu.
Bozkurt önergesinde ayrıca şu soruları yöneltti:
- Konya’da kaç FETÖ yurduna el konulmuş, kaçı devlet yurdu olarak hizmete konulmuştur?
- Konya’da el konulan FETÖ yurtlarının kaçı çeşitli vakıf, cemaat ve derneklere devredilmiştir? Bunlar hangileridir ve hangi bedellerle devredilmiştir?
- El konulan FETÖ yurtlarının vakıflara devredilmesi sonucu ortaya çıkan yurt açığının, YURTKUR tarafından kiralama yöntemiyle giderilmeye çalışılmasının gerekçesi nedir? Bu şekilde Konya genelinde kaç bina hangi bedellerle yurt olarak kiralanmıştır?

CHPnet

SİTELERİ