17.04.2018
KEMAL ZEYBEK AFYONKARAHİSAR’DA

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Afyonkarahisar İl Başkanı Dr Mehmet Kemal Demirkırkan, partililer ve demokrasi bileşenleri ile birlikte; Afyonkarahisar PTT meydanında buluştu.

OHAL UYGULAMAMALARINI BAHANE EDENLER; BASKI REJİMİNİ KURMAYA ÇALIŞIYORLAR

Bundan tam bir yıl önce ülkemizde referandum yapıldı. 16 Nisan Referandumunu unutmayacağız! Unutturmayacağız! Çünkü burada YSK’nın mühürsüz oylar için almış olduğu karar skandal niteliğindedir. Ülkemizde yıllardır yapılan seçim ve referandumlarda sandık kurulu mührü bulunmayan oylar geçersiz sayılırken, 16 Nisan’da mührü bulunmayan oylar geçerli sayılmış, kanunsuzca hile yapılarak referandum sonucu değiştirilmiştir. Hileyi yapanlar YSK’ya böyle bir karar aldırarak sonucu değiştirmiş ve yıllardır demokratik olgunluk içinde yapılan seçim geleneğimiz yok edilmiştir.

“OHAL DEĞİL DEMOKRASİ İSTİYORUZ”

Adalet için, demokrasi için, insan hak ve özgürlükleri için, eşitlik için, tek adam rejimine ve OHAL’e karşı susmayacağımızı haykırmak için Tüm demokrasi güçleri ile Afyonkarahisar PTT meydanında sesimizi yükseltiyoruz!.. Demokrasiye ve geleceğimize sahip çıkacağız! Bu bizim gelecek kuşaklara olan sorumluluğumuzun gereğidir.
21 aydır devam eden OHAL ile ülkemizdeki baskı rejimi kurumsallaşmıştır. OHAL nedeniyle insanlar, araştırma ve soruşturma yapılmadan asılsız ihbar ve suçlamalarla işinden edilerek suçlu ilan edilmiştir. İktidarın karşısında olan herkesi potansiyel suçlu olarak ilan etmişlerdir.
20 Temmuz da ilan edilen OHAL altında gidilen referandum, meşruiyeti olmayan bir rejim değişikliğini ülkemize dayatmıştır. Devletin bütün olanakları kullanılarak “Evet” desteklenirken “Hayır” diyenlere büyük baskılar uygulanmıştır.
Askeri vesayet ve darbelerle mücadele edeceğini söyleyen AKP iktidarının, yaptıkları sivil darbe ve OHAL süreci ile demokrasiden yana olmadıklarını, gerçek darbecilerden hiçbir farklarının olmadığını halkımız görmektedir.
Kurtuluş Savaşının başlangıç noktası Samsun’dur. 19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk silah arkadaşları ile Samsun’a çıkarak Kurtuluş Savaşını başlatıp, Afyonkarahisar’da ise Kurtuluş Savaşının sonuca ulaşmasında önemli bir rol oynamıştır.
Cumhuriyetin kazanımlarını yok etmeye çalışanlar başarılı olamayacaktır. Laik ve Demokratik değerlerimize hep birlikte sahip çıkacağız. Demokratik kuralların yeniden bütün kuralları ile yaşanır hale getirilmesi için Cumhuriyeti kuran CHP kadrolarına, hayır bileşenlerine büyük görevler düşecektir. Bizler OHAL DEĞİL DEMOKRASİ İSTİYORUZ!

CHPnet

SİTELERİ