21.04.2017
GAYTANCIOĞLU’NUN YSK’NIN KARARINA İLİŞKİN DEĞERLENDİRMESİ

CHP Edirne Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu kesin olmayan referandum sonuçları ve YSK’nın referanduma ilişkin aldığı kararlarla ilgili olarak “vatandaşlarımızın YSK’ya olan güveni bitmiştir. YSK emanete sahip çıkamamıştır” dedi.

YSK’nın tüm kararlarına rağmen vatandaşlarımızın kullandığı oylara sahip çıkacağız ve bütün yolları deneyeceğiz diyen Gaytancıoğlu; “Oy vermek nasıl ki en önemli vatandaşlık ödevi ve görevi ise çalınan oylara sahip çıkmakta artık öyle bir ödev ve görev haline gelmiştir.” dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın Anayasa Mahkemesi ile ilgili söylemlerini de eleştiren Gaytancıoğlu “Bakan Bozdağ Anayasa Mahkemesi’nin halk oylaması kararını inceleme hakkı ve yetkisi olmadığını söylüyor. Bu da açık bir müdahaledir. Bu konuda kararı verecek olanlar Anayasa Mahkemesi’nin hakimleridir. Bu söylem doğru değildir. Anayasa Mahkemesi etki altına alınmak istenmektedir.” diyerek AKP’li YSK üyesinin de bazen millet menfaati için kanunlar uygulanmayabilir şeklinde açıklamalarda bulunmasını da eleştirerek “Burası hukuk devleti değil mi?” diye sordu.

AKP iktidarı boyunca devletin tüm kurumlarına olan güvenin kaybolduğunu ifade eden Gaytancıoğlu “Çocuklarımız sınava giriyor, sonuçlarda şaibe var, oy kullanıyor sonuçlarda şaibe var. Hukuk bir gün onlara da lazım olacak Böyle devlet yönetilmez.” dedi.

YSK’nın bu kararıyla bir sonraki seçimde sandığa giden seçmen sayısında ciddi bir azalma yaratılmak istendiğini de söyleyen Gaytancıoğlu “vatandaşlarımız umutsuzluğa sürüklenmek istiyor, hayır veren seçmenlerde sandığa gitsek de AKP istediği sonucu çıkartıyor algısı oluşturmak isteniyor. Ama biz vatandaşlarımızın oyuna sahip çıkacağız.Anayasa Mahkemesine gideceğiz. Kimse bu hukuksuzluğa seyirci kalmamızı beklemesin.” dedi.