20.03.2017
Yazı Boyutu: A- A+
DURMAZ; TOKAT’TA HAYIR ÇALIŞMASI YAPTIĞI İÇİN SALDIRIYA UĞRAYAN GENÇLERE SAHİP ÇIKTI!

Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, “Hayır” çalışmasındaki gençlere yapılan saldırıya sert sözlerle tepki gösterdi.
Saldırıya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Durmaz; “Ne yaparsanız yapın tek adam rejimine, Türkiye’de cumhurbaşkanlığı makamının partili olmasına HAYIR demeye devam edeceğiz!
İki genç kızı “hayır “ dediği için sokak ortasında tartaklamak hiçbir siyasi ve insani anlayışa sığmaz, bu baskı ve şiddet ülkemize de Tokat’ımıza da yakışmadı “dedi.
Durmaz, açıklamasında son süreçte ülkede tırmandırılan kutuplaşmanın ve baskı ortamını eleştirdi, “ Gençlerimiz bizim umudumuzdur, geleceğimizdir. Geleceğine sahip çıkmak için, ülkesine, cumhuriyetine sahip çıkmak için sorumluluk bilinciyle çalışma yürüten gençlerimizi şiddet ve baskıyla yıldıramazsınız. Bu saldırıyı şiddetle kınıyorum! Çocuklarımız yalnız değildir! “ dedi.
Durmaz’ın açıklamasının devamı şöyle;

“AMACIMIZ, KUTUPLAŞMADAN UZAK, BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE BİR SÜREÇ GEÇİRMEKTİR

Anayasa çalışmaları sürecinden beri ülkenin her yerinde “hayır” diyenlere karşı baskı ve şiddet haberleri alıyoruz. Partililerimiz, gözaltına alınıyor, Genel Başkan Yardımcılarımızın, Milletvekillerimizin toplantıları son anda iptal ediliyor.
AKP hükümeti meydanlarda hayırcıları hedef gösterdikçe, kutuplaşmayı ve şiddet ortamını tırmandırıyor.
Oysa bizim asıl amacımız, kutuplaşmadan uzak birlik ve beraberlik içinde bir süreç geçirmektir.
Milletimizin birlik ve beraberlik anlayışı olmasa, milleti birbirine hasım edecekler, ülkeyi yönetenler ağızlarından çıkan sözlere dikkat etmelidir!
Hayır diyeni, terörist ilan eden, hayır diyeni barındırmayan zihniyet bu ülkenin huzur ve güvenine düşman zihniyettir.
Biz dünyaya karşı ülkemizi savunurken, tek vücut olurken, kendi ülkemizde özgürce hayır çalışması yürütmemizi engelleyemezler!
Bunun adı düpedüz zorbalıktır!
İster hayır desin, ister evet desin bu ülkenin her ferdi bizim parçamızdır.
Önemli olan huzur ve güven içinde bir ülkede yaşayabilmektir.
Ne yaparsanız yapın, “Hayırlı” bir gelecek için çalışmaya, ülkemize, cumhuriyetimize sahip çıkmaya devam edeceğiz, tek adam rejimine hayır diyeceğiz!”