29.12.2016
Yazı Boyutu: A- A+
CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU, “TÜRKİYE’DEKİ ORMANCILIK POLİTİKALARININ TOPLUMSAL YANSIMALARI, ORMAN KÖYLÜLERİ VE KENTLER ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ ÇALIŞTAYI”NA KATILDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 2017 yılı için belirlenen asgari ücrete ilişkin "Asgari ücret belirlenmiş, 1.404 lira, 4 lira ilave ettiler. Ben merak ediyorum. Cumhurbaşkanı, başbakan, milletvekilleri, bakanlar, 1 ay 1.404 lira ile geçinsinler bakalım. Çocukların okul masrafını, kirasını, yeme-içmesini karşılayabiliyorlar mı? Asgari ücretlinin nasıl geçindiğini görsünler, 1.404 lirayla onlar geçinsinler bakalım" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde düzenlenen ’Türkiye’deki Ormancılık Politikalarının Toplumsal Yansımaları, Orman Köylüleri Ve Kentler Üzerindeki Etkileri’ konulu çalıştay toplantısına katıldı.

Türkiye’de sadece orman değil tüm sektörlerde sorunlar yaşandığını belirten Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu; belirlenen yeni asgari ücreti değerlendirerek, "Asgari ücret belirlenmiş, 1.404 lira, 4 lira ilave ettiler. Ben merak ediyorum. Cumhurbaşkanı, başbakan, milletvekilleri, bakanlar, 1 ay 1.404 lira ile geçinsinler bakalım. Çocukların okul masrafını, kirasını, yeme- içmesini karşılayabiliyorlar mı? Asgari ücretlinin nasıl geçindiğini görsünler, 1.404 lirayla onlar geçinsinler bakalım" dedi.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun çalıştayda yaptığı konuşma özetle şöyle:

Ülkenin hangi sorunu varsa, sorunun çözüm adresi Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Eğitim, iç-dış politika, toplumsal barışı sağlama, orman, doğanın korunması, enerji sorunu, ekonomide gelir dağılımı… Hayatın her alanında sorunların çözümünü biliyorum, bu sorunlar nasıl çözülür biliyorum. Ve çözümleri de kapalı kapılar ardında değil, işin uzmanlarıyla bir araya gelerek üretiyoruz. Sosyal devlet dediğim kavram, hepimizin üzerinde titremesi gerek bir kavram.

Türkiye’de her alanda ciddi sorunlarla karşı karşıyız. Sorunlarını çözen değil, sorunlarıyla boğuşan ülke haline geldik. Çözen değil, sorun üreten hale geldik. Ancak bütün bu sorunları aşmak bizim elimizde. Birlikte çalışmak zorundayız. Soysal devleti güçlü kılmak, üreten toplum olmak, sorunları bilgiye dayalı olarak çözmek ve çözüme destek vermek hepimizin ortak görevi.

Orman köylüsü bugüne kadar yok sayılmış, kendi sorunlarını dillendirebilecek bir meydan bulamamıştır. Açlığa ve yoksulluğa mahkum edilmişlerdir. Orman köylülerin sorunlarına kalıcı çözüm üretmek için çalışan tek parti de CHP’dir. Orman köylüsü, CHP’ye yeteri kadar oy vermez. Kendisini açlığa mahkum eden partiye oy verir, ama artık onların da uyanmaları gerekiyor.

Demokrasinin varlık nedeni azınlığın haklarının korunmasıdır. Demokrasi standartlarımızdan da geri gidiyoruz. Çözümsüzlüğe giden bir Türkiye var. Hepimizin çocuklarımıza karşı, geçmişte bize bu ülkeyi bırakan kahramanlarımıza, dedelerimize karşı sorumluluğumuz var. Bu bilinçle hareket etmeliyiz. “Akıl akıldan üstündür” diye atasözümüz var. Her birimiz dünyaya farklı gözlerle bakabiliriz ama bir araya geldiğimizde sorunlar daha farklı çözümler üretebiliriz.

Muğla’da yaptık bu toplantıyı, yüzde 68’i orman. Muğla’nın en yoksulları, orman köylüleri. Bu nedenle bize oy versin, vermesin; hiçbir arayışa girmeden, eğer birlikte yaşıyorsak, onun siyasi görüşüne saygı duyarak insanca yaşayabileceği bir ortamı yaratmak bizim görevimiz.

Çalıştayda; Tarım Orman İş Sendikası Genel Başkanı Şükrü Durmuş, CHP Bilim, Yönetim ve Kültür Platformu Başkanı (BYKP) Prof. Dr. Onur Bilge Kula, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Tarım Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı ve Edirne milletvekili Okan Gaytancıoğlu da konuşmacı olarak yer aldı. CHP Muğla milletvekilleri Ömer Süha Aldan ve Nurettin Demir ile birlikte çalıştaya yaklaşık 80 bilim adamı, orman işçisi, mühendis, teknisyen ve bürokratlar da katıldı.