10.12.2016
Yazı Boyutu: A- A+
CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU, İZMİR SAHİLEVLERİ KIYI DÜZENLEME PROJESİNİN AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "İzmir’in dokusu, yaşam tarzı, insana, doğaya saygısı sadece İzmirliler için değil tüm Türkiye için gurur vesilesi. İzmir’i o nedenle tüm Türkiye örnek almak zorundadır" dedi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "İzmir Deniz" projesi kapsamında Büyükşehir Belediyesi ve Narlıdere Belediyesinin ortaklaşa gerçekleştirdiği Sahilevleri Kıyı Düzenleme projesinin hizmete açılış törenine katıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun törende yaptığı konuşma şöyle:

İZMİR’İN SAYESİNDE TÜRKİYE NEFES ALIYOR

İzmir’de olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Ankara’nın denizi yok. İstanbul’un var, ama var mı yok mu tartışmalı. İzmir Körfezi’ni insanlara tüm sıcaklığı ile açan, bu konuda olağanüstü çaba harcayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’na şükran borçluyuz.  Uzun yıllardır olağanüstü para harcanmasına rağmen İstanbul’da hiçbir yerde denize girilemiyor. Dönüp bir de İzmir’e bakın! Ben askerliğimi burada yaptım. Körfez felaket kokuyordu ama şimdi öyle değil. Her noktasında Körfez’e girilebiliyor. Şimdi tanıtım filmi seyrettik. "Bu düzenlemeyle Narlıdere Sahilevleri nefes alacak" diyordu. Aslında biraz kısa düşünüyorsunuz. İzmirli nefes alacak. İzmirli Türkiye’ye nefes aldırıyor. İzmir’in sayesinde Türkiye nefes alıyor. İzmir’in dokusu, İzmir’in yaşam tarzı, İzmir’in insana saygısı, İzmir’in doğaya saygısı sadece İzmirliler için değil tüm Türkiye için gurur vesilesi. İzmir’i bütün Türkiye örnek almak zorundadır. İzmir’e Anadolu’dan kopup gelen binlerce insan var ama bu şehre geldikten sonra her insan kendini İzmirli kabul eder.

GÖKDELENLER YAPMADIKLARI İÇİN SUÇ İŞLİYORLAR

İzmirli belediye başkanlarının bir kusuru var. Şimdi Sahilevleri’ne bizim belediye başkanlarımız çok katlı bir bina yapsalar daha iyi olmaz mıydı? İzmirli denizle buluşacakmış. İzmirli niye denizle buluşuyor? İstanbul’da Yeşilköy’e giderken eskiden yeşil alanlar vardı. İnsanlar yararlanırdı. Denizle binalar arasında yapı yoktu. Şimdi binalar, yol var. Yeşil alanlar katledilip yüksek gökdelenler yapıldı ve deniz görülmüyor. Onlara bir şey söyleyen var mı? Hayır. İzmirli belediye başkanlarımız denizi halka açıyorlar. Türkiye’nin en büyük kent ormanını halka açıyorlar. Suç üstüne suç işliyorlar ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız 397 yılla yargılanıyor. Hak ediyor tabi... Buraya çok katlı bina, gökdelenler yapsınlar; kimse denizi görmesin. Tabi suç işliyorlar. Suç işledikleri için de yargılanıyorlar.

Cumhuriyet Halk Partisi insan odaklı siyaset yapan bir partidir. Biz denizin de, kıyının da, canlılarının da hakkını koruyoruz. Artık doğanın haklarından da söz ediliyor. Denizde yaşayan canlıların hakkı yok mu? Madem ki biz doğanın parçasıyız doğada hep birlikte barış içinde yaşamak zorundayız. Belediyelerimizin yapmak istedikleri bu zaten. Doğaya katkı veren, bu sahilleri Türkiye’ye açan belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum.