14.11.2017

CHP PARTİ OKULU YURTDIŞI EĞİTİMLERİNE DEVAM EDİYOR

ALMANYA’DAN SONRA, FRANSA VE İSVİÇRE’DEN DE İKTİDAR YÜRÜYÜŞÜMÜZE GÜÇ VERDİK!

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 3-4 Haziran 2017’de Ankara’da düzenlediği Yurtdışı Birlikleri Çalıştayı’nda alınan Parti İçi Eğitim Çalışma Grubu kararları doğrultusunda Almanya’nın Hannover kentinden düzenlenen eğitimden sonra şimdi de Fransa’nın Strasbourg kentinde bir eğitim programı düzenlendi.

11-12 Kasım 2017 tarihlerinde CHP Strasbourg Birliği’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen eğitim programına Paris, Lyon, Marsilya, Nantes, Bordeaux ve Strasbourg’daki CHP Birlik üyelerinin yanı sıra İsviçre’nin kantonlarından da toplam 30 kişi katıldı.

Gençlerin ve kadınların yoğun katılım gösterdiği gözlenen eğitim programında CHP Tarihi, CHP Tüzüğü, CHP Programı, Sosyal Demokrasi, Sosyal Proje Tasarımı, Yetişkin Eğitiminin Temel Özellikleri, Etkili Sunum ve İletişim dersleri işlendi.

Programa eğitmen olarak katılan CHP Mersin Milletvekili ve Parti İçi Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, “Yurtdışı örgütlerimizin değerli emek ve mücadelesine eğitimlerle ve planlı çalışma modellerimizle destek olmak Parti Okulu olarak önemli görevlerimizden biridir. “Komşunu Tanı, Onu Dinle ve Bir İyilik Yap” sloganıyla semt ve sokak örgütlenmelerine de yardımcı olmayı hedefledik. Dileriz bu eğitimleri alan yoldaşlarımız sosyal projelerini tamamlamalarının ardından eğitmen olarak kendi bölgelerinde bu modelleri hayata geçirecek, halkın iktidarına olan umudu yeşertmeye daha inançlı, kararlı ve eğitimli bir biçimde devam edeceklerdir.” dedi.

Eğitim kapsamında, “Türk vatandaşlarının bürokraside karşılaştığı sorunlarda yardımcı olma”, “Maddi yönden sıkıntı yaşayan başarılı öğrencilere yardım”, “Yurtdışından Türkiye’ye okumaya giden öğrencilere rehberlik yardımı”, “Engelli vatandaşlara yardım” gibi toplam 9 sosyal projenin tasarlandığını belirten Atıcı, “Katılımcılar, sosyal projelerini hayata geçirerek yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın CHP’ye karşı duyulan sempati ve güvenin artmasını sağlamaya çalışacaklar” dedi. Eğitim programını tamamlayan ve projesini gerçekleştiren katılımcılar Parti Eğitmeni olarak sertifika aymaya hak kazanacaklar.

Parti Okulu’nun Genç Eğitmenleri Dünya Demokrasi Forumu’na Katıldı

CHP Parti Okulu’nun yurt çapında düzenlediği “Gençlik Akran Eğitimleri”nde özverili çalışmalar yürüten iki genç eğitmen Strasbourg’da düzenlenen Dünya Demokrasi Forumu’na gönderilerek ödüllendirildiler. Genç eğitmenler Dünya Demokrasi Forumu’nun ardından yine Strasburg’da düzenlenen Parti Okulu Eğitim Programında eğitmen ve danışman olarak görev yaptılar.

Eğitim çalışmaları ve sosyal proje tasarımları ile bilgilenen ve çalışma modelleri geliştiren katılımcıların aynı zamanda yoldaşlık bağlarını da güçlendirdiklerini belirten Aytuğ Atıcı, bu çalışmaların öncelikli amacının herhangi bir partiye sıkı sıkıya bağlı olmayan seçmenlere ulaşmak, bu seçmenin önce sempatisini ve daha sonra da güvenini kazanmak olduğunu söyledi.