10.08.2017
LEVENT GÖK, MOTOSİKLET SÜRÜCÜLERİNİN SORUNLARINI GÜNDEME TAŞIDI

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, “Türkiye’de motosiklet kullanan vatandaşlarımız trafikte ikinci sınıf sürücü yerine konmakta, yollarda diğer sürücüler tarafından görmezden gelinmekte ve sıklıkla şiddete maruz kalmaktadır. Motosiklet sürücüleri kasklarına taktıkları kameralar aracılığıyla kaydettikleri görüntüleri internet ortamında paylaşmakta ve kendilerine bir korunma mekanizması geliştirmeye çalışmaktadırlar. “Altın Elbiseli Adam” olarak bilinen Barkın Bayoğlu yıllarını motosiklet sürücülerini bilinçlendirmeye vermiş bir yol tutkunuydu.Bayoğlu’nun kontrolsüzce yola çıkan bir kişiye çarptığı kazada hayatını kaybetmesi üzerine Türkiye’nin en önemli trafik sorunlarından biri tekrardan gündeme gelmiştir” dedi.

Grup Başkanvekili Gök’ün, konuya ilişkin Başbakan Yıldırım tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesi şöyle:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Binali Yıldırım tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını, Anayasanın 98 ve İçtüzüğün 96. maddeleri gereğince arz ederim.

Levent GÖK
Ankara Milletvekili
CHP Grup Başkanvekili

Türkiye’de motosiklet kullanan vatandaşlarımız trafikte ikinci sınıf sürücü yerine konmakta, yollarda diğer sürücüler tarafından görmezden gelinmekte ve sıklıkla şiddete maruz kalmaktadır. Motosiklet sürücüleri kasklarına taktıkları kameralar aracılığıyla kaydettikleri görüntüleri internet ortamında paylaşmakta ve kendilerine bir korunma mekanizması geliştirmeye çalışmaktadırlar. “Altın Elbiseli Adam” olarak bilinen Barkın Bayoğlu yıllarını motosiklet sürücülerini bilinçlendirmeye vermiş bir yol tutkunuydu. Bayoğlu’nun kontrolsüzce yola çıkan bir kişiye çarptığı kazada hayatını kaybetmesi üzerine Türkiye’nin en önemli trafik sorunlarından biri tekrardan gündeme gelmiştir.
Bu bilgiler ışığında:
1. Vatandaşlarımızın trafik bilincini artırmak ve motosikletlerin trafikteki yerini anlatmak amacıyla kamu spotu çekilmesi, reklam panolarına bilgilendirici afişler asılması gibi hangi çalışmalar yapılmaktadır?
2. Sürücü kurslarının eğitim izlencesine motosikletlerin trafikteki yerine ilişkin bir bölüm eklenmesi düşünülmekte midir?
3. Motosiklet sürücüleri için pozitif ayrımcılık içeren herhangi bir hukuki düzenleme planlanmakta mıdır?
4. 2014, 2015, 2016 ve 2017 yıllarında kaç vatandaşımız motosiklet kullanırken karıştıkları kazalar sonucunda hayatlarını kaybetmiştir?

CHPnet

SİTELERİ