10.08.2017
LEVENT GÖK, ÇANKAYA VE KEÇİÖREN’DEKİ SOKAK AYDINLATMASI SORUNUNU GÜNDEME TAŞIDI

Gök, “Ankara genelinde sokak aydınlatmalarının çalışmaması şikâyetlere neden olmaktadır. Keçiören’in Yeşiltepe Mahallesi ve Çankaya’nın Boztepe Mahallesi’nde sokak aydınlatmaları 2 ayı aşkın süredir çalışmamaktadır. Mahallelerde suç oranı artış göstermiş, akşam ve gece saatlerinde vatandaşlar sokağa çıkamaz duruma gelmişlerdir. Konuya ilişkin taleplerini ilgilere ileten vatandaşlarımız herhangi bir sonuç alamamışlardır”dedi.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök’ün, Başbakan Binali Yıldırım tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesi şöyle:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Binali Yıldırım tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını, Anayasanın 98 ve İçtüzüğün 96. maddeleri gereğince arz ederim.

Levent GÖK
Ankara Milletvekili
CHP Grup Başkanvekili

Ankara genelinde sokak aydınlatmalarının çalışmaması şikâyetlere neden olmaktadır. Keçiören’in Yeşiltepe Mahallesi ve Çankaya’nın Boztepe Mahallesi’nde sokak aydınlatmaları 2 ayı aşkın süredir çalışmamaktadır. Mahallelerde suç oranı artış göstermiş, akşam ve gece saatlerinde vatandaşlar sokağa çıkamaz duruma gelmişlerdir. Konuya ilişkin taleplerini ilgilere ileten vatandaşlarımız herhangi bir sonuç alamamışlardır.
Bu bilgiler ışığında:
1. Sözü geçen mahallerdeki sokak aydınlatmaları vatandaşların şikâyetlerine rağmen neden çalışır hale getirilmemiştir?
2. 2014, 2015, 2016 ve 2017 yıllarında ilgili firma Ankara’da sokak aydınlatmalarına ne kadar yatırım yapmıştır?
3. 2014, 2015, 2016 ve 2017 yıllarında sokak aydınlatmalarına ilişkin kaç adet şikâyet gelmiştir? Bu şikâyetlerin kaç tanesine müdahale edilmiştir?
4. Ankara’da önümüzdeki dönemde hangi semtlere sokak aydınlatması inşa edilecektir?