13.07.2017
GRUP BAŞKANVEKİLİ GÖK, KAPULUKAYA BARAJI’NIN KİRALANMASINI SORDU

Gök, “Kırıkkale İline bağlı Kapulukaya Barajı’nın su ürünleri istihsali amacıyla ticari faaliyet gösteren bir kooperatife kiralanması düşünülmektedir. Söz konusu baraj gölü amatör olta balıkçılığı için önemli bir merkez olmakla beraber gölün çevresi kamp ve sayfiye alanı olarak kullanılmaktadır. Kapulukaya baraj gölünde ticari balıkçılık yapılması göl ve çevresindeki doğal hayatı tehlikeye atacaktır. Amatör balıkçılar engellenecek, vatandaşlarımızın dinlenme alanı yok edilecektir” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök’ün Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesi şöyle:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını, Anayasanın 98 ve İçtüzüğün 96. maddeleri gereğince arz ederim.

Levent GÖK
Ankara Milletvekili
CHP Grup Başkanvekili

Kırıkkale İline bağlı Kapulukaya Barajı’nın su ürünleri istihsali amacıyla ticari faaliyet gösteren bir kooperatife kiralanması düşünülmektedir. Söz konusu baraj gölü amatör olta balıkçılığı için önemli bir merkez olmakla beraber gölün çevresi kamp ve sayfiye alanı olarak kullanılmaktadır. Kapulukaya baraj gölünde ticari balıkçılık yapılması göl ve çevresindeki doğal hayatı tehlikeye atacaktır. Amatör balıkçılar engellenecek, vatandaşlarımızın dinlenme alanı yok edilecektir. Türkiye’nin doğal güzelliklerini koruyarak, gelecek nesillere aktarmak birincil görevimizdir.
Bu bilgiler ışığında:
1. Kapulukaya Barajının kira bedeli nedir?
2. Baraj gölünün ticari balıkçılığa uygunluğu denetlenmiş midir? Baraj kiralandığı taktirde göldeki doğal yaşam nasıl korunacaktır?
3. Bölgede olta balıkçılığı ve kamp faaliyetlerinin devamı nasıl sağlanacaktır?