13.07.2017
GÖK, ELMADAĞ’IN ŞEBEKE SUYU VE ALTYAPI SORUNLARINI GÜNDEME TAŞIDI

Gök, “Ankara Elmadağ Şehitlik ve Havuzbaşı Mahallerinde sürekli su kesintileri yaşanmaktadır. Şebeke suyu 1 hafta gibi uzun sürelerde verilmemektedir. Semt sakinleri altyapının çürüdüğünü ve 5 yıldır sağlıklı hizmet alamadıklarını bildirmektedirler. Vatandaşlarımız ilgili makamlara başvurmuş ancak herhangi bir cevap alamamışlardır, sorunları çözümsüz kalmıştır. Yerleşim bölgesine uzak kaynaklardan su getirmeye çalışan mahalleliler aynı zamanda yollarının asfaltlanmamasından ve bölgeye doğalgaz getirilmemesinden şikâyetçi olmuşlardır” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Gök’ün Başbakan Binali Yıldırım tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesi şöyle:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Binali Yıldırım tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını, Anayasanın 98 ve İçtüzüğün 96. maddeleri gereğince arz ederim.

Levent GÖK
Ankara Milletvekili
CHP Grup Başkanvekili

Ankara Elmadağ Şehitlik ve Havuzbaşı Mahallerinde sürekli su kesintileri yaşanmaktadır. Şebeke suyu 1 hafta gibi uzun sürelerde verilmemektedir. Semt sakinleri altyapının çürüdüğünü ve 5 yıldır sağlıklı hizmet alamadıklarını bildirmektedirler. Vatandaşlarımız ilgili makamlara başvurmuş ancak herhangi bir cevap alamamışlardır, sorunları çözümsüz kalmıştır. Yerleşim bölgesine uzak kaynaklardan su getirmeye çalışan mahalleliler aynı zamanda yollarının asfaltlanmamasından ve bölgeye doğalgaz getirilmemesinden şikâyetçi olmuşlardır.

Bu bilgiler ışığında:
1. Son 5 yıldır sürekli sorunlu olan, 1953 yılında inşa edilmiş su altyapısı, üzerinden 60 yılı aşkın bir süre geçmesine rağmen neden yenilenmemiştir?
2. Belediye’nin zaman zaman tankerlerle su taşıması 2 mahallenin su ihtiyacı için yeterli olmakta mıdır?
3. Ankara’nın çoğu semtinde doğalgaz hattı varken sözü geçen mahallelere neden doğalgaz götürülmemiştir?
4. Söz konusu mahallelerin yollarının asfaltlanma çalışmaları neden yapılmamaktadır?
5. Şehitlik ve Havuzbaşı Mahallelerinin altyapı gereksinimlerinin büyük bir kısmı ile ilgilenilmemektedir. Bölgeye bir tür ambargo uygulanmasının sebepleri nelerdir?

CHPnet

SİTELERİ