14.07.2017
Yazı Boyutu: A- A+
CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ GÖK, SİNCAN’DA SÜREKLİ YAŞANAN ELEKTRİK KESİNTİLERİNİ SORDU

Gök, "Ankara’nın Sincan İlçesi, Yenihisar Mahallesi ve çevresinde her gün defalarca elektrik kesintisi yaşanmaktadır. Sürekli kesilip geri gelen akım sebebiyle elektronik eşyalar bozulmakta, buzdolabında saklanan gıda ve ilaç malzemeleri zarar görmektedir. Sincan’ın 150 haneli Çokören Mahallesinde bir adet elektrik trafosu bulunmaktadır. Tek trafonun kapasitesi mahalleye yeterli gelmemekte ve sürekli elektrik kesintisi yaşanmaktadır. Sincan İlçesi genelinde görülen elektrik aksaklıkları vatandaşlarımızı mağdur etmektedir." dedi.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök’ün Başbakan Binali Yıldırım tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesi şöyle:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Binali Yıldırım tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını, Anayasanın 98 ve İçtüzüğün 96. maddeleri gereğince arz ederim.

Levent GÖK
Ankara Milletvekili
CHP Grup Başkanvekili

Bu bilgiler ışığında:
1. Sincan’da sürekli yaşanan elektrik kesintilerinin sebebi nedir? Bu sorunlara neden bir çözüm getirilmemektedir?
2. 60 haneli mahallelerde 3 adet elektrik trafosu bulunurken, 150 haneli Çokören Mahallesi’nde neden sadece 1 trafo bulunmaktadır?
3. Elektrik kesintilerinden kaynaklanan elektronik eşya kayıpları, gıda ve ilaç bozulmalarından meydana gelen zararlar nasıl telafi edilecektir?

CHPnet

SİTELERİ