11.01.2017
CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI YILMAZ: AKP’NİN ÇÖZÜMÜ TAVİZ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Cenevre’deki Kıbrıs görüşmelerine ilişkin, “Sanki büyük bir telaşla ver-kurtul mantığıyla müzakereler götürülmeye çalışılıyor" dedi.

TANRISAL YETKİLER
Meclis’te devam eden anayasa görüşmelerine işaret eden Yılmaz, “Tek adam rejimini ihdas etmek ve parlamentonun yetkilerini budamak, olabildiğince tek kişinin eline tanrısal yetkiler vermek ve denetimden kaçırtmak. İçeride bu operasyon devam ediyor. Dışarıda ise Kıbrıs’a dönük operasyon Cenevre’de devam ediyor” diye konuştu.

VER-KURTUL MANTIĞIYLA MÜZAKERELER GÖTÜRÜLMEYE ÇALIŞILIYOR
Cenevre’deki görüşmelere dikkat çeken Yılmaz, şöyle dedi:
“Bir karartma uygulanıyor. Sanki büyük bir telaşla ver-kurtul mantığıyla müzakereler götürülmeye çalışılıyor. Devletin çivisi çıkmış durumda.
Her şeyden önce büyük toprak tavizleri veriliyor.
Neler gidiyor.

GÜZELYURT’UN ÇOK BÜYÜK BİR BÖLÜMÜ GİDİYOR
Güzelyurt’un çok büyük bir bölümü gidiyor.
Ara bölge gidiyor.
Kapalı Maraş veriliyor, gidiyor.
Kıbrıs’ın en stratejik yeri, en önemli noktası gerdanlığı Dipkarpaz federal bölge adı altında KKTC’nin mutlak egemenliğinden alınıyor ve federal yönetime yani Rumların ağırlıkta olduğu yönetime devrediliyor.

KIYI ŞERİDİNİN UZUNLUĞU DARALTILIYOR
Kıyı şeridinin uzunluğu daraltılıyor. Nüfusa göre daraltmak istiyorlar.
Mülkiyet konusunda verilen topraklara 100 bn Rum’un yerleştirileceği ve 60-70 bin Rum’un Kuzey Kıbrıs’a yerleştirilmesinin planlandığını ifade eden Yılmaz, burada da ciddi tavizler veriliyor dedi.

KAPSAMLI ÇÖZÜLMEDİR
Bu gerçekten kapsamlı çözülmedir, çözüm değildir. Türkler kovuluyor, Rumların gelmesi sevinçle karşılanıyor.
Sizi lime lime edecekler, her şeyinizi alacaklar. Bu mantıkla giderseniz Türkiye yıllardır orada savaş tazminatı ödesin diye tutturacak Rumlar. Dünyada üniter devletler iç savaşla bölünüyor, federal devletlere dönüşüyor. Federal devletler de bağımsızlığa gidiyor. Siz ise ayrı olan iki entiteyi, bağımsız devleti birleştirmek için uğraşıyorsunuz. Başka bir örneği yok bunun. Yenilmiş ülkeler yapar bunu. Yenilmiş, gücü olmayan, vermek zorunda olan ülkeler yapar bunu dedi.

BU AKP’NİN TAVİZ ÇÖZÜMÜDÜR
Kapsamlı çözüm Ada’daki gerçekleri dikkate aldığında, mevcut gerçekleri dikkate alırsa mutlak manada iki toplumlu, iki kesimli, gerçekten siyasi eşitliğe dayanırsa Türkiye’nin etkin ve fiili garantisini içerirse biz bunu elbette destekleriz. Ama bu şu anda öyle olmuyor. Bu AKP’nin taviz çözümüdür.