16.02.2017
TORUN, İÇİŞLERİ BAKANINI GÖREVE DAVET ETTİ

Genel Başkan Yardımcısı Torun, Yeniçağ Gazetesi’nde bugün yayınlanan bir köşe yazısındaki iddiaya ilişkin "Söz konusu iddianın ciddiyetini dikkate alarak, İçişleri Bakanı’nın ivedilikle haberin doğruluğu konusunda bir açıklama yapması zorunluluk haline gelmiştir." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un basın açıklaması şöyle:

"Yeniçağ Gazetesi’nde bugün yayınlanan bir köşe yazısında, biri Ankara diğeri İstanbul’da olmak üzere iki belediye başkanına ilişkin olarak son derece ciddi bazı iddialar ortaya atılmış; Ankara’daki belediye başkanının gözaltına alınarak, döviz sıkışıklığının yaşandığı bir aşamada, yurtdışındaki hesaplarından 650 milyon doların Türkiye’ye getirtildiği, aynı çerçevede İstanbul’da bir belediye başkanının da yine yurtdışındaki hesabından 400 milyon dolar dövizi Türkiye’ye getirtmesinin sağlandığı yönünde bir bilginin güvenilir kaynaklardan alındığı öne sürülmüştür.

Çok yönlü vahim boyutları olan bu iddia konusunda şu ana kadar İçişleri Bakanı tarafından herhangi bir açıklama yapılmamıştır. Söz konusu iddianın ciddiyetini dikkate alarak, İçişleri Bakanı’nın ivedilikle haberin doğruluğu konusunda bir açıklama yapması zorunluluk haline gelmiştir.

İçişleri Bakanı’nı göreve davet etmek yanında, konunun takipçisi olacağımızı da kamuoyunun bilgisine sunarım.

Saygılarımla,
Seyit TORUN
CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı"