10.08.2017
Yazı Boyutu: A- A+
GENEL BAŞKAN YARDIMCISI SEYİT TORUN: ŞEHİRCİLİK DÜZENİNİN İFLASI KONUSUNDA AKP’NİN TAVRI BİLİNDİK

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun yaptığı basın açıklamasında “Şehircilik düzenin iflası karşısında AKP’nin tavrı bildik: iktidar biziz ama sorumlu başkası!” ifadelerine yer verdi

Genel Başkan Yardımcısı Torun’un basın açıklaması şöyle:

“Şehircilik Düzenin İflası Karşısında AKP’nin Tavrı Bildik: İktidar Biziz ama Sorumlu Başkası!

Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun son dönemde İstanbul’da yaşanan sorunlar çerçevesinde, AKP belediyeciliğine yönelik yaptığı eleştirilerin iktidar ve yandaşı kesimleri telaşlandırdığı anlaşılmaktadır. Star Gazetesi’nde tümüyle kurmaca biçimde yer alan “Kılıçdaroğlu belediyeciliği” haberi bu çaresizliğin bir göstergesidir.

Başta İstanbul olmak üzere büyükşehirlerimizde kördüğüm haline gelen kentleşme ve altyapı sorunları karşısında, AKP ve yandaş medyası bir kez daha iktidar olduklarını unutup, “en iyi savunma saldırıdır” diyerek, sorumluluğu kendileri dışında her kesim ve özel olarakta CHP’ye yüklemeye çalışıyorlar.

Söz konusu haberde, İstanbul’da ortaya çıkan vahim tablonun baş sorumlularından biri olan Sayın Kadir Topbaş’ın, Genel Başkanımızın değerlendirmelerine yanıt adına söyleyebildiği tek şey “İstanbul’un iftihar edilir hale geldiği”dir.

Bu savunmanın yetersizliğini farkında olan Star Gazetesi aynı “haberde” kurumsal kimliğini tam anlayamadığımız “Mimar ve Mühendisler Grubu” Genel Sekreterinin görüşlerine başvuruyor. Sözde uzman ise “Sayın Kılıçdaroğlu’nun sanırım basireti bağlanmış. İstanbul’da bir rant ve betonlaşma söz konusuysa, bunun en yüksek olduğu yer CHP’li Ataşehir, Şişli ve Kadıköy belediyeleridir” yönünde bir açıklama yapıyor.

Bu ölçüsüz değerlendirmeyi yapan şahsın bir diploması var mı bilmiyoruz, ancak bir şey kesin ki, kendisinin büyükşehirlerdeki işleyişi düzenleyen ne Büyükşehir Yasası’ndan, ne de İmar mevzuatından haberi yoktur.

Eğer haberi olsaydı; Ataşehir, Şişli ve Kadıköy’de rant ve betonlaşmayı belirleyen imar hakları ve yoğunlukların tümüyle büyükşehir meclisi tarafından verildiğini, ilçe belediyelerinin ortaya çıkan betonlaşmadan bir sorumluluğu olmadığını bilirdi. Aynı biçimde biraz İstanbul’da olup bitenleri izleseydi, CHP’li Kadıköy Belediyesi’nin bu betonlaşmaya tepki olarak bir inşaatı mühürlediği için bilirkişi marifetiyle yüksek miktarlarda tazminat ödeme cezasıyla karşı karşıya bırakıldığından haberdar olurdu.

Bir kez daha altını çizmek isteriz ki; son dönemde, İstanbul’da yaşanan altyapı sorunlarının tamamından da sorumlu kurum İstanbul Büyükşehir Belediyesi’dir. CHP’nin İstanbul’da yönetiminde olduğu ilçe belediyelerinin bu görev alanlarında yasa gereği herhangi bir yetkisi “ne yazık ki” yoktur.
Kamuoyunun bilgisine saygılarımla sunarım.”