01.05.2024

Deniz Yücel: “İstanbul’da Yaşananlar Ülkemiz Demokrasisi Adına Üzüntü Verici”

İzmir’de partisinin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü yürüyüşüne katılan CHP Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yücel, “İstanbul'da yaşananlar ülkemiz demokrasisi adına gerçekten üzüntü verici. Ama bu emek mücadelesini, işçinin, emekçinin dayanışmasını, hakkını aramasını hiçbir şekilde zor kullanarak alanları kapatarak, Taksim'i kapatarak engelleyemezler” dedi.

DİSK, TÜRK-İŞ, KESK, TMMOB, İzmir Tabip Odası, İzmir Barosu ile İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri Bileşenleri’nin Gündoğdu Meydanı’nda düzenleyeceği büyük miting öncesi CHP İzmir örgütleri Konak Lozan Meydanı’ndan Gündoğdu Meydanı’na yürüdü. Yürüyüşe CHP Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yücel, CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan’ın yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP İzmir milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve partililer katıldı.

“TAKSİM’İ KAPATARAK ENGELLEYEMEZLER”

Yürüyüşte 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ne dair değerlendirmelerde bulunan CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, “Bugün emek mücadelesi için haksızlığa, hukuksuzluğa uğrayanlar için bir sembol bir gün. Bugün biz de İzmir'de Cumhuriyet Halk Partisi olarak il başkanlığımızı, örgütlerimizle, büyükşehir belediye başkanımız, belediye başkanlarımız, genel başkan yardımcıları, milletvekillerimizle birlikte kortej yürüyüşümüzü yapıyoruz. Birazdan alanda olacağız. İstanbul'da yaşananlar tabii ki ülkemiz demokrasisi adına gerçekten üzüntü verici. Ama bu emek mücadelesini, işçinin, emekçinin dayanışmasını, hakkını aramasını hiçbir şekilde zor kullanarak alanları kapatarak, Taksim'i kapatarak engelleyemezler” dedi.